Μεταστεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου

Μεταστεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου

Μεταστεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 904 ΦΟΡΕΣ

Ταξίδι αστραπή του Διοικητή Δωδεκανήσου Αρχ. Μιχάλη Κρασσά στο νησί

Μετά από διαχρονικό αίτημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (2004) και κατόπιν συστάσεως επιτροπών από τις ΠΕΔΥΠ Νοτιου Αιγαίου, ΔΙΠΥΝ Δωδεκανήσου και Π. Υ. Ρόδου και ενδελεχούς ελέγχους ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών, η Πυροσβεστική Καρπάθου μεταστεγάζεται σε νέο κτήριο στην περιοχή του Πλατυόλου.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η επίβλεψη της όλης διαδικασίας υπό τον Διοικητή ΔΙΠΥΝ Αρχιπύραρχο Μιχάλη Κρασσά! Υπό τις διαταγές του λύθηκε ένα ζήτημα 20 περίπου χρόνων, λαμβάνοντας υπόψιν την ασφάλεια του νησιού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο κ. Κρασσάς πραγματοποίησε ταξίδι αστραπή στην Κάρπαθο, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Νισύριο, για τις υπογραφές και τις τελευταίες λεπτομέρειες.

“Η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου έχει προ πολλού κριθεί ως αναγκαία για λόγους αμεσότερης και αποτελεσματικότερης επιχειρησιακής ανταπόκρισης, καθώς και αναβάθμισης των συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας του προσωπικού της Υπηρεσίας”ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα ο κ. Κρασσάς ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την έκβαση της υπόθεσης.

Μάλιστα τόνισε ότι “η μετεγκατάσταση του ΠΚ Καρπάθου, στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, αποδεικνύει έμπρακτα και για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον τόπο αυτό που θα συνδράμει στην αναβάθμιση της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την αποτροπή εκδήλωσης και επέκτασης μεγάλων καταστροφών που θα είχαν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Πέρα από την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας και ιδίως της προστασίας του δάσους, των ξενοδοχειακών και λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και των κρίσιμων εγκαταστάσεων, θα αναβαθμιστεί το αίσθημα ασφάλειας για τους έλληνες και ξένους επισκέπτες που φιλοξενούνται στην περιοχή”.

Ο κ. Κρασσάς θυμήθηκε και τις μεγάλες φωτιές της Καρπάθου,“δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, του Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντών, καθώς και των κατοίκων της Καρπάθου στις 2 μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις περιοχές Σπόα και Απέρι που δεν σταμάτησαν να προσφέρουν υλικά και να συμπαραστέκονται ηθικά στους συμμετέχοντες συναδέλφους μου στο δύσκολο έργο μας”.

Επίσης ανέφερε για την Κάσο και την Λέρο: “Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, δεδομένου ότι πρόσφατα, ενημερώθηκα εγγράφως, από τους Δημάρχους Η.Ν. Κάσου και Λέρου για δρομολόγηση ίδρυσης και λειτουργίας εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στα παραπάνω νησιά, που θα θωρακίσει περαιτέρω την πολιτική προστασία αυτών”.

Ο κ. Κρασσάς εξήγησε στα Καρπαθιακά Νέα την φιλοσοφία του, που δεν είναι άλλη από την αξιόμαχη και ικανή ομάδα που πρέπει να απαρτίζει την Πυροσβεστική ώστε να έχει επιτυχία στο εξαιρετικά δύσκολο έργο της. “Μεθοδικά, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους, συγκροτημένα, μαζί με το άρτια εκπαιδευμένο και αξιόμαχο πυροσβεστικό προσωπικό του ΠΚ Καρπάθου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές, τους εθελοντές και τους πολίτες, με την άοκνη συνεργασία της Π.Υ Ρόδου και του Διοικητή αυτής Πυράρχου Νικήτα Βενιού όπου υπάγεται πρωτίστως διοικητικά το Π.Κ Καρπάθου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας των Δωδεκανήσων μας”.

Πηγή: karpathiakanea.gr

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού