Αθωώθηκε 42χρονος Γεωργιανός για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Αθωώθηκε 42χρονος Γεωργιανός για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Αθωώθηκε 42χρονος Γεωργιανός για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 42χρονος από τη Γεωργία που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας!

Η τέλεση της πράξης φερόταν να είχε γίνει το 2013 στο νησί μας και ο 42χρονος θεωρούνταν φυγόδικος, όμως τον Νοέμβριο του 2022 συνελήφθη με ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση αυτή, οδηγήθηκε στη φυλακή και δικάστηκε προχθές.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Πολυξένης Χατζηγιάννη, έκρινε αθώο τον 42χρονο από τη Γεωργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν ένας 44χρονος από το Καζακστάν και ένας 43χρονος από την Αρμενία οι οποίοι δικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις αρχές Φεβρουαρίου 2014.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 43χρονο Αρμένιο και ένοχο τον 44χρονο από το Καζακστάν στον οποίο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τα πλαστά έγγραφα, τα ναρκωτικά και η σύλληψη

Ο 42χρονος αλλοδαπός από τη Γεωργία συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου 2022 και την επόμενη ημέρα παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο για τα ναρκωτικά και τα πλαστά έγγραφα, ωστόσο ζήτησε αναβολή και η υπόθεσή του επρόκειτο να εκδικαστεί αρχικά τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου 2022, προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για να ελεγχθεί η σύσταση των ναρκωτικών, από το Χημείο του Κράτους.

Πράγματι, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, έκρινε ένοχο τον 42χρονο για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση και χρήση πλαστού εγγράφου και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο αλλοδαπός είχε ισχυριστεί ότι τα ναρκωτικά τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και πως σε ό,τι αφορά το πλαστό διαβατήριο, το είχε προμηθευτεί για να μπορέσει να δουλέψει στην Ευρώπη, αφού με το δικό του δεν θα είχε τη δυνατότητα αυτή.

Ωστόσο, η σύλληψη του Γεωργιανού είχε γίνει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 το απόγευμα με αφορμή την υπόθεση διακίνησης μεταναστών για την οποία αναζητούνταν.

Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που τον εντόπισαν ζήτησαν να τους δείξει τα ταυτοποιητικά του έγγραφα και όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά, δηλαδή έφεραν στοιχεία άλλου προσώπου και όχι τα δικά του.

Επίσης είχε διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς ότι ο 42χρονος διωκόταν με ένταλμα σύλληψης για μεταφορά το 2013 από το εξωτερικό στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν είχαν το δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, ενεργώντας με πρόθεση και κερδοσκοπία.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο 42χρονος όπου και εντοπίστηκαν 46 γραμμάρια κάνναβης. Η ναρκωτική ουσία και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Η υπόθεση για την οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, και ο 42χρονος Γεωργιανός θεωρούνταν φυγόδικος, αφορά τη μεταφορά οχτώ παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στο νησί μας, το 2013.

Μάλιστα σε βάρος του Γεωργιανού είχε εκδοθεί ένταλμα από την ανακρίτρια Ρόδου στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε ισχύ και με αυτό συνελήφθη.

Ο 42χρονος φερόταν να ήταν ο κυβερνήτης ιστιοπλοϊκού σκάφους, χρώματος λευκού και μήκους τριών μέτρων με το όνομα “Oktapus”, με το οποίο μετέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9.15 το βράδυ, στην περιοχή Ζέφυρος στη Ρόδο συνολικά οχτώ άτομα εκ των οποίων οι έξι από τη Γεωργία, από τα τουρκικά παράλια. Οι οχτώ αλλοδαποί δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα μας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονταν εκτός από τον 42χρονο από τη Γεωργία και οι άλλοι δύο άνδρες από το Καζακστάν και την Αρμενία, αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο