Γιώργος Σακελλαρίδης: H «άνθιση» της τέχνης στη Ρόδο

Γιώργος Σακελλαρίδης: H «άνθιση» της τέχνης στη Ρόδο

Γιώργος Σακελλαρίδης: H «άνθιση» της τέχνης στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 638 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιώργος Σακελλαρίδης

 

Η τέχνη «ανθεί» στη Ρόδο!

Κι η «άνθιση» αυτή έχει να κάνει πιο πολύ με τις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες που οδηγούνται συνήθως από επαγγελματίες δασκάλους. Οι ομάδες αυτές διαμορφώνουν ένα άλλο «κόσμο» στο νησί μας.

Κάθε φορά που θα ακούμε ή θα βλέπουμε «επί το έργον», ένα επαγγελματία καλλιτέχνη ή μια επαγγελματική ομάδα τέχνης, ας θυμόμαστε: Όλοι ξεκίνησαν από το «γίγνεσθαι» του ερασιτέχνη για να φτάσουν στο «τώρα» του επαγγελματία.

(Ανεξάρτητα βέβαια από το ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες ξεχνούν τις «ρίζες» της αρχικής ευαισθητοποίησης τους. Δηλαδή την ερασιτεχνική ομάδα που τους «μπόλιασε»). Μεγάλο λοιπόν, είναι το καλό που κάνουν στη ζωή μας οι μεμονωμένοι ερασιτέχνες καλλιτέχνες καθώς και οι αντίστοιχες ερασιτεχνικές ομάδες. Μα πριν απ' αυτό, κάνουν καλό στη δική τους ζωή.


Μη σταματάτε λοιπόν, να πυκνώνεται τις τάξεις των ερασιτεχνικών ομάδων του νησιού μας. Σε πείσμα των όσων μας καταμαρτυρούν για τις άτοπες «ροπές» μας προς το «τουριστικό» χρήμα, καθώς ξεχνούν πως η συντριπτική πλειοψηφία είναι σκληρά εργαζόμενοι στη βιομηχανία του τουρισμού.


Πρέπει να το αντιληφθούμε. Στη Ρόδο λειτουργούν καλά, παράλληλοι «κόσμοι». Ανάμεσα τους, (ευτυχώς), ο «κόσμος» της τέχνης και ο «κόσμος» του πνεύματος.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες