Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν άνω-κάτω τα δρομολόγια των πλοίων

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν άνω-κάτω τα δρομολόγια των πλοίων

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν άνω-κάτω τα δρομολόγια των πλοίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 859 ΦΟΡΕΣ

Άνω κάτω έγιναν τα δρομολόγια των πλοίων χθες στην περιοχή μας λόγω των θυελλωδών ανέμων έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν χθες κατά τη διάρκεια της μέρας καθώς οι ώρες κατάπλου και απόπλου άλλαξαν αναγκαστικά.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου εν μέσω θαλασσοταραχής το Blue star Patmos, το οποίο κατάφερε να δέσει, αλλά δεν αναχώρησε στις 7.30 σύμφωνα με το πρόγραμμά του για Κάρπαθο και Κάσο.

Τελικά, μετά από μερικές ώρες αναμονής επέτρεψε την επιβίβαση των επιβατών και αναχώρησε γύρω στις 11.30 για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο. Το πλοίο αναμενόταν να επιστρέψει από Κάρπαθο και Κάσο γύρω στις 8 χθες το βράδυ για να αναχωρήσει γύρω στις 9 το βράδυ για νησιά και Πειραιά.

Επίσης, χθες λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής και του ισχυρού κυματισμού δεν κατάφεραν να αγκυροβολήσουν στη Ρόδο τα δύο κρουαζιερόπλοια που είχαν προγραμματίσει να μας επισκεφτούν.

Συγκεκριμένα χθες στις 7 το πρωί κατέπλευσαν στη Ρόδο το Celestyal Olympia προερχόμενο από την Πάτμο καθώς και το Norwegean Jade προερχόμενο από τη Λεμεσό τα οποία όμως δεν επιχείρησαν να μπουν στο λιμάνι μας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και έτσι αναχώρησαν για τον επόμενο προορισμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από μέρες είχε τροποποιηθεί το πρόγραμμα κατάπλου κάποιων κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματίσει να έρθουν στη Ρόδο αυτές τις μέρες, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και των κακών καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris το κρουαζιερόπλοιο Gemini και το La Belle De l Adriatique άλλαξαν το πρόγραμμά τους και κατέπλευσαν στη Ρόδο νωρίτερα από τις προκαθορισμένες μέρες.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου