Κ. Σφυρίου: Παράγοντας πολιτικής σταθερότητας

Κ. Σφυρίου: Παράγοντας πολιτικής σταθερότητας

Κ. Σφυρίου: Παράγοντας πολιτικής σταθερότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Επί 10ετία (περίπου) εκτός κυβέρνησης

Γράφει ο Κοσμάς Σφυρίου

«Τηλεγραφικά» ας θυμηθούμε τη διακυβέρνηση της χώρας μας την τελευταία 15ετία:
Το 2008 και το 2009, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (Ν.Δ) ολοκληρώνει, με δημοσιονομικό εκτροχιασμό, την 6ετή διακυβέρνησή του και παραδίδει τη χώρα στο χείλος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας!

Το 2010 και το 2011, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (ΠΑ.ΣΟ.Κ) υπογράφει το 1ο μνημόνιο, για τον δανεισμό αποτροπής της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
Στο τέλος του 2011 και στο πρώτο εξάμηνο του 2012, ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος (κυβέρνησης εθνικής ανάγκης), εφαρμόζει τη συμφωνία «κουρέματος» του χρέους (PSI) του ελληνικού κράτους.

Το 2012, μέχρι και το 2014, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς (Ν.Δ), αντιμνημονιακός ως αντιπολίτευση, εφαρμόζει το 2ο μνημόνιο, για τον επόμενο δανεισμό της χώρας.
Το 2015, μέχρι τα μέσα του 2019, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), σφόδρα αντιμνημονιακός ως αντιπολίτευση, υπογράφει και εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο, για την επόμενη δανειακή σύμβαση της χώρας μας, διάρκειας τριών (3) ετών.

Από τα μέσα του 2019, έως σήμερα (2023) έχουμε πάλι τη διακυβέρνηση της Ν.Δ, με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη, που θα κριθεί στις επικείμενες εκλογές.
Κάνοντας αυτή την «τηλεγραφική» αναδρομή, καλώ τους αναγνώστες να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να συνειδητοποιήσουν οι νεότεροι, ότι την τελευταία 20ετία (για την ακρίβεια 19ετία - Μάρτης 2004, έως Μάρτη 2023)- πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μόνο δύο (2) χρόνια και αυτά με τη «βόμβα» της χρεοκοπίας στα χέρια του!

Και όμως, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να «τιμωρούν» πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα, όχι μόνο για τις δικές του ευθύνες, αλλά και για τις ευθύνες άλλων, για όσα διέπραξαν η Ν.Δ και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α…

Και για έλθουμε στο σήμερα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ - που πολιτεύεται πλήρως ανανεωμένο - δεν συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας εδώ και μια δεκαετία (περίπου). Ασκεί τα αντιπολιτευτικά καθήκοντά του, όχι ως κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά με υπευθυνότητα, υπερψηφίζοντας στη Βουλή, όσα κρίνει ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά και για όσα καταψηφίζει, καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις, με προοδευτικό πρόσημο.

Μάλιστα, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου, έχει δημοσιεύσει, προ δυο μηνών, το πρόγραμμά του, με συγκεκριμένες σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές, που αποκαθιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη υπέρ των μη προνομιούχων,που αλλάζουν με θεσμικές τομές τη νοοτροπία διακυβέρνησης και οδηγούν τη χώρα σε δίκαιη ανάπτυξη, προς όφελος των πολλών μοκρομεσαίων και όχι μόνο των ολίγων προνομιούχων, όπως κάνει η Ν.Δ.

Με αυτές τις πολιτικές στο τραπέζι, θα διαχειριστεί την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική, όταν η Ελλάδα θα έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας - με συναινετικό και όχι διχαστικό πνεύμα - αντί αβεβαιότητας, που συνιστούν:

Η εκβιαστική απαίτηση της ΝΔ, γι’ αλεπάλληλες εκλογές, στο «βωμό» της αυτοδυναμίας και η αναίρεση της αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το «κυβέρνηση, αν είμαι 1ο κόμμα».

Ενώ τις ευθύνες, για όσα διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται στη χώρα τη 10ετία (περίπου), αρχή του 2015 - μέσα του 2023, τις έχουν οι κυβερνήσεις ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ν.Δ, αυτά τα κόμματα πολιτεύονται με τέτοιο διχαστικό τρόπο, που είναι αδύνατο να συνεργαστούν μεταξύ τους και όλοι - πολίτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κ.λ.π - ζητούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, να νοιαστεί μη μείνει ακυβέρνητη η χώρα και να δώσει λύση - ακόμη μια φορά - συμμετέχοντας σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Αν όλοι θεωρούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ παράγοντα σταθερότητας της Ελλάδας, αξίζει να το ψηφίσει μεγάλη μερίδα των δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών, για να το καταστήσουν ικανό παράγοντα πολιτικής σταθερότητας.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους