Επιστολή για τη βίζα βραχείας διαμονής στα νησιά του Αιγαίου

Επιστολή για τη βίζα βραχείας διαμονής στα νησιά του Αιγαίου

Επιστολή για τη βίζα βραχείας διαμονής στα νησιά του Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1001 ΦΟΡΕΣ

Την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών (Visa Schengen) με ετήσια πρόβλεψη για όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου, ζητά η κίνηση Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, με επιστολή που έστειλε προς τα Υπουργεία Εξωτερικών, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη.

Η «Συνύπαρξη» στην προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών καλής γειτονίας, περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων, καθώς και ενίσχυσης της ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία σημειώνει στην επιστολή της ότι «το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει την επίσκεψη στα νησιά, με μικρό κόστος και ελάχιστες διατυπώσεις, σημαντικού αριθμού Τούρκων επισκεπτών, με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, κρίσιμο για τις τοπικές οικονομίες. Η τυπική διαδικασία αναζήτησης βίζας στα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία εκμηδενίζει τη δυνατότητα προσέλκυσης αξιόλογου αριθμού επισκεπτών.


Σημαντικό είναι το Πρόγραμμα να καλύπτει όλο το έτος, με προφανές το όφελος. Ελπίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκαιρη προώθηση του θέματος. Επιπρόσθετα, η πρόσφατη βελτίωση της ατμόσφαιρας στις διμερείς σχέσεις μετά τα γνωστά καταστροφικά γεγονότα, είναι πρόσθετος λόγος εφαρμογής του μέτρου, η υλοποίηση του οποίου θα διευκολύνει την επικοινωνία, αλληλογνωριμία και αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πολιτών, παράγοντας κρίσιμος για τη συνύπαρξη, την ηρεμία και την ειρήνη στο Αιγαίο».


Να σημειωθεί οτι το αίτημα έχει διατυπωθεί στα αρμόδια υπουργεία και από το επιμελητήριο Λέσβου και την ένωση τουριστικών πρακτόρων, ενώ την επιστολή της «Συνύπαρξης» κατέθεσε με αναφορά του στη Βουλή και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη