Φλας στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη χθες αρμοδίως ιδρύεται εις Ρόδον σταθμός εμφιαλώσεως υγραερίων

Φλας στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη χθες αρμοδίως ιδρύεται εις Ρόδον σταθμός εμφιαλώσεως υγραερίων

Φλας στο παρελθόν: Ως ανεκοινώθη χθες αρμοδίως ιδρύεται εις Ρόδον σταθμός εμφιαλώσεως υγραερίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 172 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατον 6 Απριλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3600

ΩΣ ΑΝΕΚΟΙΝΩΘΗ ΧΘΕΣ ΑΡΜΟΔΙΩΣ
ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ
Κατώτεραι θα είναι αι τιμαί υγραερίων
«Σταθμός Εμφιαλώσεως Υγραερίων της Εταιρείας «Κοσμογκάζ» απεφασίσθη να ιδρυθή εις την Ρόδον συντόμως», συμφώνως προς δήλωσιν του Διευθυντού Πωλήσεων της Εταιρείας κ. Σπ. Μανίκα, ο οποίος ευρίσκεται από τινον ημερών ενταύθα.

Κατά τας επί του θέματος πληροφορίας, ο Σταθμός θα δημιουργηθή εις τον χώρον των εγκαταστάσεων Πετρελαίων του κ. Χρυσοχοΐδη, κατόπιν δέ συνεννοήσεων θα κατασκευασθούν μία δεξαμενή χωρητικότητος 60 τόννων υγραερίου, ένα σύστημα σωληνώσεων και το εμφιαλωτήριον με αυτόματα μηχανήματα πληρώσεως φιαλών και ζυγίσεως. Διά τας μεταφοράς των Υγραερίων θα χρησιμποιείται ειδικόν φορτηγόν πλοίον του Δανού εφοπλιστού κ. Θόλστρουπ, ο οποίος παρεπιδημεί.

Εν συνεχεία ο κ. Μανίκας ετόνισεν ότι εις την Ρόδον η «Κοσμογκάζ» ήρχισε δραστηριόατητα από έτους διά της οργανώσεως 17 πρατηριούχων εις την πόλιν και την ύπαιθρον, χάρις εις την ικανότητα του Γενικού αντιπροσώπου της κ. Ιωάννου Οικονομίδη.

Ήδη θα γίνη προσπάθεια οργανώσεως δικτύου πρατηριούχων εις τας νήσους της Δωδεκανήσου, παραλλήλως δέ προωθείται η δημιουργία του Σταθμού Εμφιαλώσεως, ο οποίος επί του παρόντος θα καλύπτη τας ανάγκας της Δωδεκανήσου, χωρίς προσκόμματα και, μάλιστα, με τιμάς κατά πολύ κατωτέρας των σημερινών.

Συνεχίζων ο κ. Μανίκας ετόνισεν ότι εκ των κυριωτέρων μετόχων της «Κοσμογκάζ» είναι η «Μπόμπιλ-Οϊλ» και η «Κοζάγκας - Ιντερνάσιοναλ», ότι η Εταιρείας ήρχισε την εμπορικήν δραστηριότητά της εις την Ελλάδα από τον Ιούνιον του 1958 και ότι έκτοτε ανέπτυξεν εξαιρετικήν δραστηριότητα και δημιουύργησεν τρία υποκαταστήματα εις Αθήνας, Θεσσαλονίκην και Ηράκλειον Κρήτης, και ως και πυκνότατον δίκτυον πρατηριούχων εις ολόκληρον την Ελλάδα.

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟΝ
Χθες την 9ην εσπερινήν εδόθη εις το ξενοδοχείον «Γκραντ Οτέλ» δείπνον παρά της Κοσμογκάζ προς τιμήν του παρεπιδημούντος εφοπλιστού κ. Θόλστρουπ, παρουσία του Γενικού Διευθυντού της κ. Γκαρίνη και εκλεκτών Προσωπικοτήτων της Ρόδου. Κατά την διάρκειαν του δείπνου προσεφώνησεν τον κ. Θόλστρουπ ο κ. Γκαρίνης και απήντησεν ο τιμώμενος.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΤΡΕΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΚΑΤΤΑΒΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΝ
ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΟΙ
Κατά πληροφορίας μας μετά τας εορτάς του Πάσχα θα διενεργηθούν τρεις γεωτρήσεις διά την ανεύρεσιν πετρελαίου εις τας Κοινότητας Κατταβιάς Μεσσαναγρού.

Ήδη το εκεί ευρισκόμενον Συνενργείον προσπαθεί να εξασφαλίση όσον το δυνατόν περισσότερας οικίας εις Κατταβιάν και Απολακκιάν διά την στέγασιν των αφιχθησομένων ειδικών προς τούτο.

Συγχρόνως δέ υπολογίζεται να απασχοληθή σημαντικός αριθμός εντοπίων εργατών εις τας έρευνας αυτάς.
Πιστεύεται ότι θα ανευρεθή πετρέλαιον εις ποσότητα εκμεταλεύσιμον.

Ως ενγώσθη, εντός των ημερών θα αρχίσουν αι εργασίαι διανοίξεως οδού προς την θέσιν όπου θα διενεργηθή η πρωτη γεώτρησις.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...