Δαπάνες για δράσεις πολιτισμού στα νησιά μας

Δαπάνες για δράσεις πολιτισμού στα νησιά μας

Δαπάνες για δράσεις πολιτισμού στα νησιά μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 558 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκαν από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο δαπάνες για δράσεις πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου, το προσεχές διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων οι εξής εγκρίσεις:
- Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 10.416,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τη διοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον οργανισμό ΔΟΠΑΒΣ δήμου Κω και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου έκθεσης φωτογραφίας για το ιστοριογράφημα στο Αιγαίο στις νήσους Κω και Ρόδο τον Απρίλιο και τον Μάιο 2023.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Επίσης, η εν λόγω δράση συντρέχει και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

- Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 3.100,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς θεατρικής παράστασης με τίτλο «ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ» σε χωριό της νήσου Ρόδου τον Απρίλιο του 2023.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Επίσης, η εν λόγω δράση συντρέχει και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

- Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 3.100,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάρδου «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και με τον Σύλλογο Γυναικών Μασσάρων «ΜΑΣΣΑΡΕΝΕΣ» δυο συναυλιών με τίτλο «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!» στις Δ.Κ. Λάρδου και Μασσάρων νήσου Ρόδου στις 14-5-2023 και 4-6-2023 αντίστοιχα.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών και η υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας. Επίσης, η εν λόγω δράση συντρέχει και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

- Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 3.100,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΩΝ ΦΕΓΓΑΡΙΩΝ» και τον δήμο Λέρου εκδηλώσεων για τις 3 πανσελήνους του καλοκαιριού στη νήσο Λέρο το καλοκαίρι του 2023.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι η υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας.

Επίσης, η εν λόγω δράση συντρέχει και την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

- Έγκριση δέσμευσης πίστωσης ποσού 12.400,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για παραγωγή βιντεοσκοπικού υλικού ιστορικού περιεχομένου για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σκοπός της εν λόγω ενέργειας είναι στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Η παραγωγή των βίντεο αυτών έχουν ως σκοπό να αναδείξουν την ιστορία νησιών της Δωδεκανήσου.

Έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή σημαντικών αναλυτών και κατοίκων των νησιών που διαθέτουν στην κατοχή τους αρχειακό υλικό, προσωπικές μαρτυρίες και ιστορικά κειμήλια.

Επίσης θα συμβάλουν και πολιτιστικοί σύλλογοι που ανά νησί στόχο έχουν τη διάσωση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα βίντεο αυτά θα συμπεριληφθούν σε ντοκιμαντέρ που θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»