Αθ. Βυρίνης: Και η φετινή σεζόν έχει τις προοπτικές να πάει καλά για τη Ρόδο

Αθ. Βυρίνης: Και η φετινή σεζόν έχει  τις προοπτικές να πάει καλά για τη Ρόδο

Αθ. Βυρίνης: Και η φετινή σεζόν έχει τις προοπτικές να πάει καλά για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1176 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν για τη Ρόδο και η συνέχεια προβλέπεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Στις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν για το νησί αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” χθες ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης.
Από την έναρξη της σεζόν έως και τώρα έχουν έρθει 50.000 τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος όπως επισήμανε και ο κ. Βυρίνης.

Τόνισε, μάλιστα, πως από εδώ και στο εξής η τουριστική κίνηση όπως φαίνεται και από τον προγραμματισμό θα ανεβαίνει συνεχώς.
Στις αρχές Μαΐου, άλλωστε, όπως ανέφερε θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου με καλές πληρότητες που συνεχώς θα βελτιώνονται.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αγορές που δίνουν τουρίστες στη Ρόδο δήλωσε πως οι παραδοσιακές είναι εκείνες που δίνουν τον τόνο όπως και η αγορά του Ισραήλ που επίσης πάει πολύ καλά.

Αναφορικά με το κατά πόσο ήταν έτοιμος ο προορισμός για το άνοιγμα της σεζόν, δήλωσε πως ίσως να μην ήταν όσο θα ήθελε και η δημοτική αρχή.
«Ίσως δεν είχαμε και εμείς πιστέψει πως θα γινόταν πράξη ο στόχος για την έναρξη της σεζόν από τον Μάρτιο. Εφόσον αυτή είναι η στόχευση, θα γίνεται και νωρίτερα η ετοιμασία», είπε ο κ. Βυρίνης,

Σχετικά με το αν η Ρόδος αντέχει μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων τους τρεις μήνες αιχμής, απάντησε πως δεν γίνεται αυτό το διάστημα να προστεθεί περισσότερος ακόμη κόσμος.

Για το λόγο αυτό γίνεται όπως τόνισε η προσπάθεια να ξεκινάει η σεζόν νωρίτερα και να τελειώνει αργότερα, δηλαδή στα μέσα με τέλη Νοεμβρίου ώστε να διαχέονται οι επισκέπτες.

Αναφορικά με τις νέες τουριστικές αγορές, αυτή άνοιξε πρόσφατα και δημιουργεί ελπίδες για καλά αποτελέσματα στο μέλλον, είναι αυτή της Ινδίας.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές