ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Προωθείται η ανέγερσις του κτηρίου του ΕΒΕΔ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Προωθείται η ανέγερσις του κτηρίου του ΕΒΕΔ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- Προωθείται η ανέγερσις του κτηρίου του ΕΒΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 207 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 21 Απριλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3612

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ
ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Δ.
Την προσεχή Παρασκευήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου προς εξέτασιν διαφόρων θεμάτων της αρμοδιότητός του.
Μεταξύ άλλων θα ληφθή απόφασις διά την διενέργειαν δημοπρασίας διά την ανέγερσιν ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΒΕΔ.
Ως γνωστόν το οικόπεδον εις το οποίον θα ανεγερθή το κτίριον ευρίσκεται όπισθεν της πλατείας Κύπρου.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ ΕΙΣ ΛΟΝΔΙΝΟΝ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ
Χθες την πρωίαν ανεχώρησεν αεροπορικώς εις Λονδίνον ο Δωδεκανήσιος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης, προκειμένου να εκπροσωπήση την Ελλάδα εις συνερχομένην εκεί Διάσκεψις του ΝΑΤΟ κατά την οποίαν θα συζητηθή το θέμα της Ασφαλίσεως των εμπορικών πλοίων διά περίπτωσιν πολέμου. Κατά τας ιδίας πληροφορίας ο κ. Υπουργός θα επιδιώξη την εξυπηρέτησιν κατά τον καλύτερον τρόπον των συμφερόντων της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο Κ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΕΞΗΤΑΣΕ
ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.
Ο αφιχθείς εις Ρόδον Διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Καποδίστριας μετέβη χθες την πρωίαν εις το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. και αφού συνειργάσθη μετά του Διευθυντού κ. Λιβαδά ενημερώθη επί ωρισμένων θεμάτων.
Ακολούθως μετέβη συνοδευόμενος υπό υπαλλήλων και ενδιαφερομένων εις τας περιοχάς όπου διατίθενται οικόπεδα δια το κτίριον του ΙΚΑ το οποίον πρόκεται να ανεγερθή ενταύθα και επεθεώρησε ταύτα. Ιδίως εξεδηλώθη ενδιαφέρον δι’ οικόπεδον εις την πλατείαν Φώκιαλη επί της τιμής του οποίου διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις.

ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ
ΔΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ
Σήμερον την 11ην πρωινήν θα πργματοποιηθή εις το Δημοτικόν Θέατρον Ρόδου συγκέντρωσις οργανουμένη παρά της Διοικήσεως Χωροφυλακής Ρόδου επί της ενάρξει της εβδομάδος Τροχαίας.
Κατά την εν λόγω συγκέντρωσιν θα λάβη χώραν Τελετή απονομής πτυχίων Επαίνων εις τους οδηγούς αυτοκινήτων διακριθέντας εις ικανότητα πειθαρχικότητα και ευπρέπειαν κατά το 1962.

ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΝ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
Συνεργείον Γερμανικής Κινηματογραφικής Εταιρείας θα γυρίση χαρακτηριστικάς σκηνάς εις Κάλυμνον από την αναχώρησιν προκειμένου εν συνεχεία να χρησιμοποιηθούν αυταί εις ταινίαν μεγάλου μήκους έγχρωμον το γύρισμα της οποίας θα αρχίση τον προσεχή Ιούνιον με εντατικόν ρυθμόν. Εις την ταινίαν θα πρωταγωνιστήσουν η Μαρία Σέλλ και ο Μαξιμιλιανός Σελλ.

3.408 στρέμματα εις Κω
καλλιεργούνται με καπνά
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας) Κατόπιν της επιτευχθείσης τιμής και της διαθέσεως ολοκλήρου της παραγωγής καπνού του παρελθόντος έτους οι καπνοπαραγωγοί της νήσου μας ήρχισαν τας προετοιμασίας των διά την εφετεινήν καλλιέργειαν.
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως εφέτος θα καλλιεργηθούν υπό 537 καπνοπαραγωγών 3.408 στρέμματα έναντι 2.600 του παρελθόντος έτους.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...