Ομιλία για τη μετα-Covid περίοδο στα εκπαιδευτήρια "Ροδίων Παιδεία"

Ομιλία για τη μετα-Covid περίοδο στα εκπαιδευτήρια "Ροδίων Παιδεία"

Ομιλία για τη μετα-Covid περίοδο στα εκπαιδευτήρια "Ροδίων Παιδεία"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6544 ΦΟΡΕΣ

H Λέσχη Lions «Ηλιούσα» της Ρόδου, σε συνεργασία με το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ομιλία με θέμα: «Μετά-Covid περίοδος: Η επόμενη μέρα».

«Η οικογένεια στην πρώτη γραμμή διαμόρφωσης στάσης παιδιών και εφήβων για την καταπολέμηση των δύσκολων φαινομένων της εποχής».

Εισηγήσεις:
• «Ανάλυση της παρούσας κατάστασης, σχετικά με την αυξητική τάση της βίας, του σχολικού εκφοβισμού και των δυσκολιών στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων. Ο ρόλος της οικογένειας στην αντιμετώπισή τους». Ελένη Κανδυλάκη, Ψυχολόγος M.Sc. -Επιστημονικά Υπεύθυνη Διεπιστημονικού Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις»

• «Ευαισθητοποίηση και χρήσιμες πρακτικές διαχείρισης του Σχολικού Εκφοβισμού». Έλενα Λιακοπούλου, Ψυχολόγος-Σύμβουλος Διεπιστημονικού Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις»

Στόχος της ομιλίας, πέρα από την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων σε κομβικά θέματα της σύγχρονης εποχής, είναι η κινητοποίηση της οικογένειας στη διαμόρφωση κατάλληλης στάσης παιδιών και εφήβων απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00.

Είσοδος Ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων