Τίτλοι... τέλους για το κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Τίτλοι... τέλους για το κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Τίτλοι... τέλους για το κοινωνικό παντοπωλείο Φανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2687 ΦΟΡΕΣ

Β. Νικολίτσης: «Το έκλεισαν αλλά εμείς θα το ανοίξουμε ξανά»

Τίτλοι... τέλους για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου των Φανών, μετά την αλλαγή που έγινε σε ό,τι αφορά την προεδρία της κοινότητας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του και ο πρώην κοινοτάρχης κος Βασίλης Νικολίτσης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κος Παναγιώτης Εγγλέζος, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, το κοινωνικό παντοπωλείο των Φανών άδειασε χθες και οι αίθουσες κλειδώθηκαν. Ο πρώην κοινοτάρχης πάντως επισημαίνει ότι το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει ξανά από τον... ερχόμενο Φεβρουάριο, παραπέμποντας προφανώς στις επικείμενες εκλογές.

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΕΚΡ ο οποίος πολλές φορές είχε συνδράμει και προσωπικά στην ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου αναφέρει συγκεκριμένα: «Σήμερα ήταν η τελευταία φορά που έφυγαν τσάντες με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο Φανών, από το κοινωνικό παντοπωλείο του Ομπάμα (Βασίλης Νικολίτσης ) μετά από χρόνια λειτουργίας του, οι 150 και πλέον οικογένειες που σε καθημερινή βάση έβρισκαν μια τσάντα έξω από το σπίτι τους, τώρα δεν θα έχουν αυτή την πολύτιμη βοήθεια. Δεν θα σχολιάσω το τι έγινε και το πώς έγινε, άλλωστε δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει , τον λόγο της κρίσης τον έχουν αποκλειστικά και μόνο οι κάτοικοι των Φανών, αυτοί ξέρουν και αυτοί κρίνουν.

Αυτό που θέλω να σχολιάσω εγώ είναι η εικόνα που αντίκρισα τόσο εγώ αλλά και αρκετοί άλλοι που βρεθήκαμε στο κοινοτικό κατάστημα για να πάρουμε τα τρόφιμα για τους δικαιούχους, μια εικόνα που σίγουρα δεν νομίζω να τιμά αυτούς ή αυτόν που το έκανε, όλες οι πόρτες γαζωμένες με βίδες για να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα και προφανώς ο ίδιος ο Βασίλης.

Δεν θα κρίνω εάν ήταν καλός πρόεδρος ή το τι έχει συμβεί ανάμεσα σε αυτόν και τους υπόλοιπους του συμβουλίου, αυτό θα κρίνω όμως είναι η προσφορά αυτού του ανθρώπου στην κοινωνία όχι μόνο των Φανών αλλά και ολόκληρου του νησιού, γιατί σε ολόκληρο το νησί έστελνε τα τρόφιμα και όλα τα άλλα που μάζευε μέσα από τους φίλους του, μια προσφορά που δυστυχώς δεν μπορούμε πολλοί να κάνουμε, ένας καθημερινός αγώνας για να μαζέψει όλα αυτά τα τρόφιμα για τις εκατοντάδες οικογένειες που τον περίμεναν να περάσει με το αυτοκίνητό του παρά πολύ πρωί ή αργά το βράδυ για να μη φέρει σε δύσκολη θέση κανένα τους.

Δεν ξέρω ως πρόεδρος της κοινότητας Φανών εάν ήταν καλός,δεν ξέρω εάν όλα τα χρόνια που εκλέγονταν πρόεδρος έκανε πράγματα για το χωριό του γιατί δεν ζω εκεί, αλλά για να εκλέγεται τόσα συνεχόμενα χρόνια κάτι θα έκανε.

Αυτό που ξέρω και το φωνάζω είναι ότι ως άνθρωπος, ως Βασίλης ήταν και είναι μοναδικός και όλοι εμείς οι φίλοι του είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε φίλο. Εύχομαι να είναι υγιής και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.»

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»