Δεν έδεσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο «Marina»

Δεν έδεσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο «Marina»

Δεν έδεσε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο «Marina»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8374 ΦΟΡΕΣ

Αρνήθηκε να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο “Marina” που κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου προερχόμενο από τη Μύκονο μεταφέροντας 1.183 τουρίστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στη Ρόδο, αλλά δεν έδεσε στο λιμάνι καθώς ο καπετάνιος του επικαλέστηκε την απουσία πλοηγικής λέμβου για την επιβίβαση σε αυτήν πλοηγού που θα καθοδηγήσει το πλοίο με ασφάλεια.

Όπως ήταν φυσικό το πλοίο αναχώρησε για την Αττάλεια της Τουρκίας, τον επόμενο προορισμό του, ενώ ακυρώθηκαν και όλες οι εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλοηγική υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια πολλές ελλείψεις και πολλά προβλήματα τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε μέσα δηλαδή τις λέμβους.

Το κρουαζιερόπλοιο “Marina” που ακύρωσε την προσέγγισή του στο λιμάνι
Το κρουαζιερόπλοιο “Marina” που ακύρωσε την προσέγγισή του στο λιμάνι

Παρά το ότι οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς εντούτοις υπάρχουν πολλά κενά με αποτέλεσμα στην ουσία να μη λειτουργεί και η καθοδήγηση των πλοίων να γίνεται από την... ξηρά με επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με τη γέφυρα.

Αυτός είναι σήμερα ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει κάποιο πλοίο στο λιμάνι αφού η υπηρεσία υπολειτουργεί, ενώ κατά διαστήματα στέλνονται... ενισχύσεις και από την Αθήνα, από την Πλοηγική Υπηρεσία η οποία ανήκει στο υπουργείο Nαυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής, όπου και εδρεύει.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται στη Ρόδο εξυπηρετούνται με αυτό τον τρόπο ελλείψει οργανωμένης τοπικής πλοηγικής υπηρεσίας, αν και ως λιμάνι που δέχεται πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια το χρόνο θα έπρεπε η Ρόδος να διαθέτει όχι μία αλλά δύο τέτοιες λέμβους και ικανό αριθμό πλοηγών για να καλύπτονται οι ανάγκες, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου