Μαθητικό δημοτικό συμβούλιο διοργανώνει ο δήμος Ρόδου

Μαθητικό δημοτικό συμβούλιο διοργανώνει ο δήμος Ρόδου

Μαθητικό δημοτικό συμβούλιο διοργανώνει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο μαθητικό δημοτικό συμβούλιο διοργανώνει ο δήμος Ρόδου την ερχόμενη Δευτέρα 15 Μαΐου, από τις 9:00 το πρωί έως και τις 2:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα «βιώσιμη πόλη».

Το παραπάνω έκανε γνωστό, σε δηλώσεις του χθες, ο αντιδήμαρχος Τύπου και επικοινωνίας κ. Κώστας Ταρασλιάς, σύμφωνα με τον οποίο, σ’ αυτό, οι μαθητές των ημερήσιων λυκείων του νησιού καλούνται να συνεδριάσουν και να συζητήσουν πως ονειρεύονται τις πόλεις και τα χωριά μας πιο βιώσιμα.


«Σκοπός, λοιπόν, του μαθητικού δημοτικού συμβουλίου, είναι να γνωρίσουν τα προβλήματα οι μαθητές και να δώσουν οι ίδιοι τις δικές τους θέσεις για τη διαχείρισή τους. Το πρώτο μαθητικό δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μία πρωτοβουλία του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, το οποίο οργανώνουμε εδώ και δυο μήνες και αυτή μας την πρωτοβουλία τη στηρίζει η Διεύθυνση Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και στο έργο μας δίνει τη βοήθειά του το “Σπίτι της Ευρώπης” το ποίο έχει μία τεράστια εμπειρία από προσομοιώσεις θεσμών και οργάνων», είπε ο αντιδήμαρχος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, τα παιδιά έχουν επιλεγεί από τα σχολεία και θα συμμετέχουν αναλογικά με τη δύναμη των σχολείων τους. Δηλαδή, ανά εκατό μαθητές επιλέγεται ένας μαθητής με την ευθύνη του σχολείου και βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να πουν ότι σχεδόν το σύνολο των σχολείων του νησιού έχει ανταποκριθεί με εξαίρεση ένα που βρίσκεται μακριά και ένα που πραγματοποιεί εκδρομή.

Ήδη, οι μαθητές έχουν πάρει τις εισηγήσεις για τις δύο μεγάλες ενότητες που θα αναπτύξουν. Γενικότερα, με τον όρο βιώσιμη πόλη έχουν περιλάβει δύο μεγάλες ενότητες: η μία είναι η καθαριότητα και ανακύκλωση και τα παιδιά έχουν πάρει στα χέρια τους δύο εισηγήσεις.

Η πρώτη από τη διεύθυνση καθαριότητας με ενημερωτικά στοιχεία και η δεύτερη από τον ΦΟΔΣΑ. Εισηγητές θα είναι η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και από τον ΦΟΔΣΑ ο διευθυντής του, κ. Χρήστος Γαμβρούδης.
Το δεύτερο που θεωρούν πολύ σημαντικό είναι η οδική ασφάλεια και για το θέμα αυτό έχουν μία εισήγηση από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο βιώσιμης κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών του ΙΜΕΤ και τα παιδιά στη συνέχεια θα κάνουν προτάσεις.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι διότι με αυτό τον τρόπο ευαισθητοποιούμε τα παιδιά. Θεωρεί ο δήμαρχος ότι είναι πολύ σημαντικό ν’ ακούμε τη νέα γενιά, η πόλη ανήκει σ’ αυτούς, έχουν τον πρώτο λόγο και είναι μία σειρά δράσεων που επιθυμούμε να κάνουμε για να ευαισθητοποιηθούν οι νέες γενιές σε θέματα ου αφορούν την πόλη μας», τόνισε ακόμη ο κ. Ταρασλιάς.

Τέλος, στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, με τοποθέτηση του δημάρχου, και στη συνέχεια η εισήγηση για κάθε ένα από τα θέματα, και οι τοποθετήσεις μαθητών που θα μοιραστούν τα θέματα ανά σχολείο. Στο τέλος θα γίνει εργαστήριο όπου τα παιδιά θα κληθούν να συντάξουν μία πρόταση για το μέλλον του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος