Α. Βυρίνης: Αύξηση κατά 10% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση τον Μάιο

Α. Βυρίνης: Αύξηση κατά 10% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση τον Μάιο

Α. Βυρίνης: Αύξηση κατά 10% παρουσιάζει η τουριστική κίνηση τον Μάιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 967 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλές είναι οι προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν, όπως δήλωσε στον Sky χθες ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης.

Η τουριστική σεζόν φέτος, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Βυρίνης, θα είναι εφάμιλλη της περσινής σε αφίξεις.

«Η κίνηση σε σχέση με πέρσι είναι αρκετά αυξημένη. Ο Απρίλιος έκλεισε με 30% αύξηση της κίνησης σε σχέση με πέρσι. Ήταν ο δυνατότερος Απρίλιος όλων των εποχών», σημείωσε ο κ.Αθανάσιος Βυρίνης.

Όσο για τον Μάιο, όπως τόνισε ο κ. Βυρίνης, η κίνηση παρουσιάζει μέχρι τώρα αύξηση σε ποσοστό 10%.

«Σκοπός είναι να αυξήσουμε τις αφίξεις τις περιόδους μη αιχμής», είπε.

Σχετικά με τις αγορές που δίνουν τουρίστες στη Ρόδο, ο κ. Βυρίνης δήλωσε πως είναι η Αγγλία, η Γερμανία και ακολουθούν η Πολωνία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

«Είμαστε στα χνάρια μιας σημαντικής χρονιάς. Συνεχίζονται και οι προσπάθειες για την προβολή. Κάθε εβδομάδα έχουμε δημοσιογράφους και blogger», είπε ο κ. Βυρίνης.

Ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού μίλησε για το άνοιγμα που γίνεται στις τουριστικές αγορές της Κορέας, της Μαλαισίας και των Φιλιππίνων.

«Στις 7 και 8 Μαΐου φιλοξενήσαμε 16 πράκτορες τουριστικούς από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες. Υπάρχει έντονη διάθεση από μέρους τους για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη. Βολιδοσκόπησαν τη Ρόδο και τη Σαντορίνη από την Ελλάδα.

Στη Ρόδο εκπροσωπούν κρουαζιερόπλοια. Παράλληλα, έχουν πρόθεση για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων τσάρτερ από την Κουάλα Λουμπούρ την επόμενη διετία», είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Βυρίνης, οι τουρίστες από τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, ενώ ταξιδεύουν τις περιόδους μη αιχμής.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου