Δυνατός στην έδρα του και πρωταθλητής Ανδρών στο μπάσκετ ο Ιάλυσος!

Δυνατός στην έδρα του και πρωταθλητής Ανδρών στο μπάσκετ ο Ιάλυσος!

Δυνατός στην έδρα του και πρωταθλητής Ανδρών στο μπάσκετ ο Ιάλυσος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 656 ΦΟΡΕΣ

Το περασμένο Σάββατο ο Ιάλυσος επιβεβαίωσε τα... προγνωστικά και πήρε τη σημαντική νίκη (82-65) απέναντι στον Φοίβο Κω εντός έδρας, κατακτώντας το πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών στο μπάσκετ.

Από την αρχή έως το τέλος της αναμέτρησης στο κλειστό της Ιαλυσού, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πανηγύρισαν έναν τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία ξανά, μετά από την περίοδο 2000-2001!

Η ομάδα της Κω το πάλεψε την πρώτη περίοδο, όταν και προηγήθηκε μέχρι κι οκτώ πόντους, δίνοντας όμως την... ευκαιρία στον Ιάλυσο ν’ «ανασυνταχθεί» και να προσπαθήσει να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Με σκορ 23-23 στην πρώτη περίοδο, η συνέχεια αναμενόταν ενδιαφέρουσα και οι γηπεδούχοι άρχισαν τη δική τους επίθεση, για να σχηματίσουν μια διαφορά ως προϊόν της επιβολής κυρίως του ρυθμού.

Το γεγονός μάλιστα πως οι Κώοι ρίσκαραν πολύ με τρίποντα ενώ ξεκίνησαν να… φορτώνονται και με φάουλ, έδωσε ένα επιπλέον αβαντάζ στην ομάδα της Ιαλυσού. Έτσι το 41-35 του ημιχρόνου ήταν απλώς η αρχή, για να μπορέσει η ομάδα του Ρούλη Αλμπάνη να οδηγήσει το σκορ ως το τέλος, επιβεβαιώνοντας άλλωστε την ανωτερότητά της.

Με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ο Φοίβος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και το σκορ πήγε στο 41-40, όμως οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την όποια επιθετική του αδυναμία στη συνέχεια και μ’ ένα σερί 12-0 έκαναν, κατά κάποιον τρόπο, επίδειξη δύναμης. Στην τελευταία περίοδο πια ο Φοίβος πραγματοποίησε μια τελευταία προσπάθεια αντεπίθεσης, όμως ο Ιάλυσος όταν έπρεπε, διαχειρίστηκε την υπέρ του διαφορά που σε κάποιο σημείο είχε φτάσει στους 15 πόντους (67-52) κι έτσι πήρε το παιχνίδι με το τελικό 82-65.


Να υπενθυμίσουμε ότι οι γηπεδούχοι για να κατακτήσουν τον τίτλο ήθελαν νίκη, τουλάχιστον με δύο πόντους διαφορά, ενώ ο Φοίβος χρειαζόταν νίκη ή ήττα με έναν πόντο…


Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Καταβαίνης και Αποστολίδης, ενώ προσέφεραν σημαντικά οι Τελώνης, Κανύχης και Μαυροματίδης. Από τον Φοίβο καλύτεροι ήταν οι Σκούφης και Σουλιώτης, ενώ ο Χαρίσης βοήθησε κυρίως μέσα στη ρακέτα.
Την απονομή στους νικητές έκαναν ο βουλευτής Γιάννης Παππάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 41-35 (ημ.), 59-44, 82-65
Διαιτητές: Ασλανίδης- Τσατταλιού- Φάκαρος
Γ.Α.Σ. ΙΑΛΥΣΟΣ (Αλμπάνης): Παντελίδης 3, Τελώνης 12(2), Αποστολίδης 23(2), Καταβαίνης Χ. 26(4), Κανύχης 10(2), Μαυροματίδης 8.
ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ (Καζάκος): Βουδούρης 5(1), Κεφάλας 6(2), Δημητρίεβιτς 3(1), Σκούφης 14(4), Σουλιώτης 13, Γκοράτσας 6(1), Κατσούβας 7, Δάμτσιας 4, Χαρίσης 7.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”