Η ρεαλιστική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μακριά από... ακριβοπληρωμένα θαύματα!

Η ρεαλιστική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μακριά από... ακριβοπληρωμένα θαύματα!

Η ρεαλιστική πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, μακριά από... ακριβοπληρωμένα θαύματα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Την επιτομή μιας ομάδος δεμένης χωρίς εκτόξευση στο μπάτζετ, αποτέλεσε ο Ολυμπιακός της φετινής Ευρωλίγκας, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Final Four της διοργάνωσης στο Κάουνας και χάνοντας το τρόπαιο για ένα σουτ...

Ξεκίνησε καλά από την αρχή της διοργάνωσης, είχε στον πάγκο του τον κορυφαίο Γιώργο Μπαρτζώκα, ανέδειξε MVP της κανονικής περιόδου τον Σάσα Βεζένκοφ και τερμάτισε στην πρώτη θέση πριν τα play off.

Όλα αυτά δεν θα προξενούσαν, φυσικά, καμία εντύπωση αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν, έστω στην πρώτη πεντάδα, των συμμετεχουσών ομάδων βάσει χρημάτων που δαπανήθηκαν για να «χτιστεί» το ρόστερ…

Το σημαντικό κι άξιο παρατήρησης είναι ότι στη σχετική κατάταξη της διοργάνωσης καταλαμβάνουν τη 12η θέση, σύμφωνα με την έρευνα του sentragoal.gr και του συναδέλφου Δημήτρη Ψιμίτη. Πάνω από τον Ολυμπιακό, λοιπόν, βρέθηκαν, κατά σειρά οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια, Φενέρμπαχτσε, Παρτιζάν, Μπάγερν Μονάχου, Μονακό, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βιλερμπάν.

Μετά από τους Πειραιώτες, το «παζλ» συμπληρώνουν κατά σειρά και οι Βαλένθια, Άλμπα, Ζαλγκίρις, Παναθηναϊκός, Ερυθρός Αστέρας και Μπασκόνια. Και για να κάνουμε κάπως καλύτερα τη σύγκριση του τελικού, ο Ολυμπιακός είχε μπάτζετ 15 εκατομμύρια και η Ρεάλ 43,5! Το ‘χουμε, μάγκες; Τώρα, αν παραδεχτούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν μακράν το καλύτερο μπάσκετ, είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε κατ’ αρχάς πώς καταρρίπτονται όλοι οι νόμοι της μπασκετικής Φυσικής.

Δεν είναι, όμως, έτσι. Ας πάμε, καλύτερα, τώρα... μέσω Πειραιά στο επιμύθιο, γιατί δεν έχω καμία φιλοδοξία να χαρακτηριστώ ως αναλυτής ή γνώστης όλων όσων κινούνται μέσα κι έξω από τη ρακέτα... Όσα φέρνει η οργάνωση ετών, κερδίζονται ή χάνονται στο σουτ, μακριά από τα μπάτζετ και την αθλητική κοινωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα.

Το ‘χουμε κι αυτό; Αφού συμφωνήσετε κι απαντήσετε μ’ ένα ξερό «ναι», προχωράμε και λίγο παρακάτω. Αθλητικό θαύμα δεν είναι η φετινή πορεία του Ολυμπιακού, γιατί απλούστατα υπάρχει η εξήγηση γι’ αυτήν: είναι ο κορυφαίος προπονητής, οι καθόλου υπερεκτιμημένοι παίκτες, οι πάσες με... κλειστά μάτια και η συγκυρία για το τώρα ή το ποτέ...

Μάγκες μου, δεν μεταφράζονται όλα στη ζωή με χρήματα, μα χρειάζεται η κατάλληλη στιγμή για ν’ αποτελέσεις μέρος ενός συστήματος, μακριά από κάθε ειρωνεία, ακόμα και στον μικρόκοσμο τον δικό μας, αυτόν του αθλητισμού του περιορισμένου εντός συνόρων κάθε νομού.

Αν το καταλάβουν όλοι οι παραγοντίσκοι απ’ άκρη σ’ άκρη θα σταματήσουμε να βλέπουμε ακριβοπληρωμένα θαύματα και θα περιοριστούμε σε οικονομικές ρεαλιστικές πορείες.

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων

Διγενής Κοσκινού: Μαχραμάς και με τη βούλα

Βόλεϊ μόνο στις Παγκορασίδες…

Μετάλλια για τον τενίστα Βασίλειο Λυκουρέση στο Πανελλήνιο της Λάρισας!

Σύνδεσμος Προπονητών: Παραμένει πρόεδρος ο Χατζηαντωνίου