Φλας στο παρελθόν, 1963: Ήρχισεν τουριστική κίνησης εις Κάρπαθον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ήρχισεν τουριστική κίνησης εις Κάρπαθον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ήρχισεν τουριστική κίνησης εις Κάρπαθον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 11 Ιουνίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3654

ΑΦΟΥ ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΛΙΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΟΔΟΥ ΥΠΕΒΛΗΘΗ ΗΔΗ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ
Υπεβλήθη προς το Υπουργείον Δημοσίων Έργων δια την κατά νόμον έγκρισιν, η οριστική μελέτη δια την κατασκευή του νέου Μεγάλου Λιμένος Ρόδου. Τούτο ανεκοινώθη αρμοδίως χθες διηκρινίσθη δε ότι η υποβολή εγένετο κατά τα τέλη της προσεχούς εβδομάδος.

Ως γνωστόν, η μελέτη δια τον νέον Μέγαν Λιμένα της Ρόδου εξαπενήθη υπό του καθηγητού-λιμενολόγου κ. Πίππα, προβλέπει δε την εκτέλεσιν του έργου εις τρεις φάσεις και δια συνολικής δαπάνης 67 εκατομμυρίων δραχμών.

Προ της υποβολής της μελέτης, εγένετο συνεδρίασις της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου, κατά την οποίαν εξητάσθη το θέμα δια μακρών από της τεχνικής και της οικονομικής του πλευράς, τελικώς δε ενεκρίθη η οριστική μελέτη.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΟΙ ΕΝ ΡΟΔΩ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΙΝ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ κ. ΚΙΟΥΣΗ
ΟΔΗΓΙΑΙ ΔΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ Κ.ΛΠ.
Χθες την εσπέραν, ο νέος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Κιούσης εκάλεσε άπαντας τους μηχανικούς και υπομηχανικούς της Ρόδου, καθώς και τους εκπροσώπους Τεχνικών Γραφείων προς τους οποίους έδωσεν οδηγίας εν σχέσει προς Πολεοδομικά ζητήματα.

Ο κ. Κιούσης επίσης συνεζήτησε διάφορα θέματα με τους μετασχόντας της συγκεντρώσεως, σχετικά προς την ομαλήν λειτουργίαν της Υπηρεσίας και την κανονικήν εφαρμογήν του Σχεδίου Πόλεως κ.λπ.

ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΑΣ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Ως ανεκοίνωσεν εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου, εσημειώθη προσβολή περονοσπόρου εις τας αμπελοφυτείας ωρισμένων περιοχών της Ρόδου.
Η εκδηλωθείσα προσβολή οφείλεται εις τας επικρατούσας κατά τας τελευταίας ημέρας δυσμενείς καιρικάς συνθήκας.

Εν τω μεταξύ υπό της Διευθύνσεως Γεωργίας εδόθησαν οδηγίαι εις τους αρμοδίους γεωπόνους όπως λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα, συνιστάται δε όπως και οι αμπελοκαλλιεργηταί συμμορφωθούν πλήρως προς τας κατευθύνσεις των γεωπόνων δια την αντιμετώπισιν των προκυψάντων ζητημάτων.

ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ ΤΗΣ
ΗΡΧΙΣΕΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ
«Εξερευνητική» εκδρομή ανά τα σπήλαια με τους σταλακτίτας
ΚΑΡΠΑΘΟΣ (του ανταποκριτού μας)-Εις την αμμώδη παραλίαν «Άφφωτη» παρά το Δημοτικόν Τουριστικόν Ξενοδοχείον, ήρχισεν ήδη να συγκεντρώνεται πλήθος λουομένων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Σουηδοί, Αμερικανοί, Γερμανοί και Άγγλοι.

Λόγω του αβαθούς της θαλασσίας περιοχής και της εκτεταμένης και καθαράς αμμουδιάς, οι λουόμενοι απολαμβάνουν τα καθαρά νερά ολοκλήρου της παραλίας μέχρι του όρμου «Βρόντης» δηλ. εκτάσεως 2 χλμ. περίπου.

Αμερικανός Καθηγητής παρεπιδημών ενταύθα, εξεφράσθη με ειλικρινή ενθουσιασμόν για το ξηρόν κλίμα της Καρπάθου, τα δαντελλωτά της παράλια, τον ήλιο, το φρέσκο ψάρι, την φιλοξενία των κατοίκων κ.λπ., εζήτησε δε να ενοικιάση εξοχικόν οικίσκον εις το ωραίον «Κατώδιο», για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Ομάς ξένων περιηγητών, προσκληθέντων υπό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου. Οικονομίδη-Φωκά, δικηγόρου, επεσκέφθη δια πλοιαρίου ωραία παραλιακά τοπία, ήτοι την «Δεσποτική Καμάρα», ωραίον σπήλαιον εντός του οποίου εισέρχεται και παραμένει πλοιάριον και όπου υπάρχουν ωραίοι σταλακτίται, την «Ξετρυπητή Καμάρα» (Σπηλιά), την «Αχάττα».

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!