Αύριο η 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία

Αύριο η 1η  Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία

Αύριο η 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 842 ΦΟΡΕΣ

Η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου ενημέρωσε ήδη όλα τα σωματεία της δύναμής της για την 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία που θα γίνει αύριο από την Ομοσπονδία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη «Χρυσή Επέτειο» της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ το 1987.

Αναλυτικά:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις 14 Ιουνίου 2023 στα κατά τόπους νοσοκομεία της χώρας και να ενισχύσουν την 1η Επετειακή Μπασκετική Αιμοδοσία που συνδιοργανώνουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία συμπίπτει με τη Χρυσή Επέτειο της κατάκτησης του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Σύνδεσμος Καλαθοσφαίρισης Φίλων της Επίσημης Αγαπημένης «Οι Πελαργοί».

Στον εορτασμό των 36 χρόνων, η Ε.Ο.Κ. και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ με την πρωτοβουλία αυτή τιμούν από κοινού την πρώτη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού στα ομαδικά αθλήματα, στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη αίματος στο παρόν και δημιουργούν τις βάσεις για μια αλληλέγγυα κοινωνία στο μέλλον.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όλες τις Ενώσεις και Επιτροπές, όπως ενημερώσουν σχετικώς και απευθύνουν κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της περιοχής τους και, κυρίως, στις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων τους.

Οι αιμοδοσίες θα πραγματοποιούνται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ενώ άμεσα θα ανακοινωθούν πόλεις και σημεία στις οποίες θα υπάρξουν Κινητές Μονάδες Αιμοδοσίας σε συνεργασία με κατά τόπους φορείς, προς διευκόλυνση των εθελοντών.

Η διάρκεια της αιμοδοσίας δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά και οι προϋποθέσεις της είναι πολύ απλές: Οι ενήλικοι εθελοντές από 18 έως 65 ετών πρέπει να προσέλθουν έχοντας ήδη φάει, να αποφύγουν τη λήψη της πρωινής δόσης εάν τυχόν λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Φυσικά, μπορούν να χορηγήσουν κατά δήλωση τη φιάλη τους σε οποιαδήποτε Τράπεζα Αίματος επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους αρμόδιους Χρυσή Θεοδώρου (6970673937) και Δρ. Θάνο Μηλούση, Ιατρό Ειδικό Παθολόγο - Φυσιολόγο της Άσκησης (6977788121).

* Η προαναφερόμενη ενέργεια εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της Ομοσπονδίας με τις κατά τόπου Ενώσεις και Επιτροπές που αναμένεται να δρομολογηθεί επίσημα το επόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή σας στην αιμοδοσία αν και προαιρετική, θα βοηθήσει στον άρτιο σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων ενεργειών στο άμεσο μέλλον και στην εκκίνηση μιας ουσιαστικής αλληλεπίδρασης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ελληνική καλαθοσφαίριση στο κοινωνικό- αθλητικό χαρτοφυλάκιο.»

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”