Στράτος Καρίκης: Η αποχώρηση Κολιάδη δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία!

Στράτος Καρίκης: Η αποχώρηση Κολιάδη δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία!

Στράτος Καρίκης: Η αποχώρηση Κολιάδη δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1510 ΦΟΡΕΣ

Ως αποχώρηση που... περίμεναν να συμβεί, περιέγραψε ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, την παραίτηση του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη από την προεδρία της ΔΕΡΜΑΕ και την αντικατάστασή του στη συνέχεια, από το δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τόσο από τη θέση αυτή όσο και από την προεδρία του ΔΟΠΑΡ, που επίσης κατείχε.

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Καρίκης και κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, είπε ότι για τους ίδιους, η εξέλιξη αυτή, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» καθώς εδώ και σαράντα ημέρες ήταν διάχυτη η εικόνα στους κόλπους της παράταξης ότι ο κ. Κολιάδης δεν θα συμπορευόταν μαζί τους στις εκλογές του Οκτωβρίου.

«Εγώ θα χαιρετίσω τις οποιεσδήποτε απόψεις του Αλέξανδρου Κολιάδη, με τον οποίο συνυπήρξαμε και έχω μάθει με ανθρώπους που συνυπάρχω στην αυτοδιοίκηση-θα έλεγα ότι είναι μία σχέση διαχρονική-να τους σέβομαι και να είμαι προσεκτικός σ’ αυτά που λέμε», είπε αρχικά ο κ. Καρίκης και συνέχισε λέγοντας ότι επειδή όμως, έχει μάθει να λέει και την αλήθεια:

«Πράγματι, τις τελευταίες σαράντα ημέρες ήταν διάχυτη στους κόλπους της δημοτικής αρχής η εικόνα ότι ο Αλέξανδρος δεν θα ήταν μαζί μας στις επόμενες εκλογές. Άρα, εκ των πραγμάτων, για κάποιους που ήξεραν ήταν αναμενόμενη η κίνηση.

Και λογικά και ο δήμαρχος περίμενε τον Αλέξανδρο να πάρει τις αποφάσεις του. Άρα, δεν ήταν κάτι, για εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ, άγνωστο ή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Τώρα, τις επόμενες μέρες σίγουρα θα φανούν οι αποφάσεις του Αλέξανδρου Κολιάδη».

Στη συνέχεια, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι, στη δημοτική αρχή και γενικότερα στους δήμους ένας αποφασίζει για όλα τα θέματα και ο ίδιος προσωπικά είναι κάθετος σ’ αυτό και «ο ίδιος ο Αντώνης ο Καμπουράκης έχει δείξει με πράξεις ότι και ξέρει και μπορεί να αποφασίζει. Ξέρει να παίρνει αποφάσεις και ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλά για μένα όλα τα θέματα», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Άρα, εάν πράγματι υπήρχε αυτή η απόφαση του Αλέξανδρου Κολιάδη να κινηθεί έξω από τα όρια της παράταξης στις επόμενες εκλογές, είναι τόσο κοντινό το χρονικό διάστημα που έπρεπε σε κάθε περίπτωση να αποχωρήσει από τις διοικήσεις. Δεν μπορείς, άλλωστε, να συμπράττεις και να είσαι με μία δημοτική αρχή στην οποία σε τρεις μήνες θα είσαι απέναντι.

Είμαι σίγουρος ότι και ο Αλέξανδρος θα έκανε τους χειρισμούς που πρέπει εκ των πραγμάτων. Αυτό όλο έγινε χθες, σήμερα καθαρίζει και το τοπίο με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, λογικά το ίδιο θα γίνει και με τον ΠΡΟΤΟΥΡ καθώς εκεί είναι ένα διαφορετικό Νομικό Πρόσωπο».

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο δήμαρχος άμεσα θα τοποθετήσει νέα πρόσωπα στις Προεδρίες των Οργανισμών που κατείχε μέχρι τώρα ο κ. Κολιάδης και ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή έχουν υπογράψει να συμπορευτούν με την παράταξη του κ. Καμπουράκη πολύ σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα ο κ. Καρίκης εισηγήθηκε στον δήμαρχο ποιοι θεωρεί ότι μπορούν να αναλάβουν αυτές τις θέσεις για το υπόλοιπο διάστημα, στις οποίες, όπως είπε, μπορεί να τοποθετηθούν και μη αιρετοί.

«Και πραγματικά η παράταξή μας τον Οκτώβριο θα έχει κοντά της πολύ σημαντικά πρόσωπα που μπορούν μάλιστα, άμεσα, απ’ αυτές τις μέρες, ν’ αρχίσουν να προσφέρουν, άσχετα αν είναι στο δ.σ. ή όχι», σημείωσε.

Συνεπώς, ο δήμαρχος αναλαμβάνει μεταβατικά τις Προεδρίες ΔΕΡΜΑΕ και ΔΟΠΑΡ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα περιμένουμε τις αποφάσεις του για το ποιος ή ποιοι θα τις αναλάβουν μέχρι τις εκλογές.

Ερωτηθείς ακόμη ο αντιδήμαρχος εάν ο κ. Κολιάδης εξακολουθεί (σ.σ. μέχρι και χθες) να παραμένει μέλος της παράταξης, είπε ότι αυτό είναι σε συνέχεια των αποφάσεων που θεωρεί ότι θα λάβει άμεσα ο ίδιος ο κ. Κολιάδης.

«Οπότε, αν θεωρήσει ότι ο ίδιος δεν αποτελεί πλέον μέλος της παράταξης, λογικά θα ανεξαρτητοποιηθεί. Αν δεν το κάνει, και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να το κάνει, πάλι και ο ίδιος ο δήμαρχος μπορεί, στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών στο δ.σ., να κάνει τη σχετική διαδικασία».

Και στη συνέχεια, σχολίασε ο κ. Καρίκης: «Αυτά όλα είναι συνέχεια μιας κατάστασης που εκ των πραγμάτων θα διαμορφωνόταν, γιατί ο χρόνος για τις εκλογές είναι πια πολύ κοντά και όλοι πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους».

«…Εγώ νομίζω-συνέχισε-ότι το σύνολο της δημοτικής αρχής δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου. Προσωπικά θεωρώ, αλλά και οι αντιδήμαρχοι, ότι έχουμε κοντά μας έναν δήμαρχο ο οποίος με το έργο του μέχρι σήμερα μας έχει δώσει αέρα στα πανιά και πάμε στις εκλογές με πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα», είπε και επανέλαβε την προσωπική του άποψη, ότι δηλαδή επόμενος δήμαρχος θα είναι ο κ. Καμπουράκης επειδή πρέπει να ολοκληρώσει μία σειρά έργων σημαντικών που έχουν ξεκινήσει και γιατί όλοι τους θα τον στηρίξουν μέσα από μία παράταξη που ανανεώνεται ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εικόνα στις επερχόμενες εκλογές.

Αβέβαιο αν θα τερματίσουν
Σχετικά με την υποψηφιότητα για τον δήμο Ρόδου του κ. Νίκου Γερονικόλα και των άλλων υποψηφίων, ο κ. Καρίκης εξέφρασε τη μεγάλη του εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Γερονικόλα και του ευχήθηκε τα καλύτερα.

Όμως, όπως είπε, είναι τόσο ρευστό το πολιτικό σκηνικό στο δήμο Ρόδου το οποίο είναι σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρξει δεύτερος συνδυασμός στην περιφέρεια.

Το κύριο όπλο είναι το μεγάλο έργο που έχει παράξει, και δεν είναι σίγουρος ότι οι συμπολίτες μας που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τον δημαρχιακό θώκο θα είναι τελικά τον Οκτώβριο με συνδυασμό υποψήφιοι δήμαρχοι.

Όπως είπε, αναφέρεται σε όλους που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, δηλαδή τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη, Βάιο Καλοπήτα, Σάββα Διακοσταματίου, Νίκο Γερονικόλα και όποια άλλη υποψηφιότητα προκύψει το επόμενο διάστημα.

Και συμπλήρωσε:
«Δεν είναι μόνο ότι έχουν να κάνουν με έναν πολύ δυνατό συνδυασμό και έναν δήμαρχο που πληρεί για μένα τις προϋποθέσεις να επιτύχει στην εκλογική μάχη και να είναι για μια δεύτερη θητεία στον δήμο της Ρόδου, είναι και με βάση τα δεδομένα των προσώπων».

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή για να έχουν τέσσερις ή πέντε πλήρεις συνδυασμούς είναι ένα τεράστιο νούμερο. «Συνεπώς ή θα δούμε συνδυασμούς οι οποίοι δεν θα είναι πλήρεις ή κάποιοι από τους συμπολίτες μας που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους δεν θα είναι παρόντες ως υποψήφιοι δήμαρχοι», είπε ο κ. Καρίκης και κατέληξε:

«Είναι ξεκάθαρο. Εκλογικά μας συμφέρει αυτή τη στιγμή να πάνε πέντε συνδυασμοί. Και χαίρομαι. Έχω πει επανειλημμένα, έχω καλέσει νέους συμπολίτες μας να αναμιχθούν στα κοινά και να συμμετέχουν σ’ αυτές τις εκλογές. Πιστεύω ότι κρίσιμος μήνας είναι ο Ιούλιος για να φανεί τελικά ποιοι θα φθάσουν μέχρι το τέλος».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας