Σε εκλογικούς ρυθμούς τα δικαστήρια

Σε εκλογικούς ρυθμούς τα δικαστήρια

Σε εκλογικούς ρυθμούς τα δικαστήρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 709 ΦΟΡΕΣ

Σε ρυθμούς εκλογών για μία εβδομάδα θα λειτουργήσουν και τα δικαστήρια της περιοχής μας, τα οποία θα αναστείλουν τις λειτουργίες τους λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που ελήφθη στις 12 Ιουνίου 2023 ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, στις 25 Ιουνίου 2023, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 21η Ιουνίου 2023 έως και την 28η Ιουνίου 2023.


Στο πλαίσιο αυτό αναστέλλεται προσωρινά η εκδίκαση των πάσης φύσεως υποθέσεων ενώπιον όλων των πολιτικών και ποινικών τμημάτων του Εφετείου Δωδεκανήσου.


Εξαιρούνται από την εφαρμογή των ως άνω περιπτώσεων : Ι) Η εκδίκαση α) κακουργημάτων και β) πλημμελημάτων ανηλίκων που, αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήσαν κακούργημα, στις περιπτώσεις που επίκειται λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων (δώδεκα ή δεκαοκτώ μήνες, κατά περίπτωση) εντός του διαστήματος των δικαστικών διακοπών, ήτοι όσων διατρέχουν τον ένατο ή δέκατο πέμπτο μήνα προσωρινής κράτησης.

ΙΙ) Η κατάθεση δικογράφων με εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, ύστερα από έγκρισή μας και στην περίπτωση συμπλήρωσης δικονομικών προθεσμιών εντός του χρόνου αναστολής.


Για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων. Προς διευκόλυνση της ενημέρωσης διαδίκων, μαρτύρων και συνηγόρων, η κατά τα ανωτέρω διακοπή της δίκης και ο ορισμός νέας δικασίμου γνωστοποιείται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τον γραμματέα της έδρας στους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου.


Η λειτουργία του Εφετείου περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων που, σύμφωνα με την παρούσα, εκδικάζονται ενώπιον των πολιτικών και ποινικών τμημάτων του Εφετείου, καθώς και εκείνων που, κατά περίπτωση και κατά την κρίση του Διευθύνοντος το Εφετείο Δωδεκανήσου έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος