Καταδικάστηκαν και οι δύο για το επεισόδιο στο Κτηματολόγιο

Καταδικάστηκαν και οι δύο για το επεισόδιο στο Κτηματολόγιο

Καταδικάστηκαν και οι δύο για το επεισόδιο στο Κτηματολόγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6211 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν πριν από λίγη ώρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο 60χρονος πολίτης και ο υπάλληλος του Κτηματολογίου Ρόδου για το επεισόδιο που είχε συμβεί μέσα στην υπηρεσία, στις αρχές του μήνα.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή στον υπάλληλο και συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών στον 60χρονο πολίτη, τις οποίες ποινές αναστέλλει επί τριετία.

Και στους δύο κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και ειδικότερα της δικαιολογημένης αγανάκτησης για τον υπάλληλο και της ειλικρινούς μεταμέλειας για τον πολίτη.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή και των δύο ανδρών όπως κατηγορούνται.

Υπενθυμίζεται πως τα αδικήματα που «βάραιναν» τους δύο κατηγορούμενους ήταν για τον υπάλληλο αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της εξύβρισης και για τον πολίτη αυτά της διατάραξης υπηρεσιακής ειρήνης, εξύβρισης και απλής σωματικής βλάβης.

Συνήγοροι υπεράσπισης παραστάθηκαν οι κ.κ. Βασίλης Καβουριού και Λίνα Αυγερινού για τον υπάλληλο και Αντώνης Ζαπάντης για τον 60χρονο πολίτη.

Ενώπιον του δικαστηρίου, οι πέντε μάρτυρες εξιστόρησαν τα όσα είχαν συμβεί το πρωί της 2ας Ιουνίου στο Κτηματολόγιο της Ρόδου, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις της έδρας και δίνοντας κάθε λεπτομέρεια για την υπόθεση.

Από την πλευρά τους, απολογούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου οι δύο εμπλεκόμενοι εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις, με τον υπάλληλο να παραδέχεται ότι πράγματι πήρε το κάδρο και χτύπησε με αυτό στο κεφάλι τον 60χρονο, αφού όμως προηγουμένως ο τελευταίος του είχε επιτεθεί και τον είχε χτυπήσει με τη τσάντα του. Είχε δε προηγηθεί φραστική επίθεση στον υπάλληλο από τον 60χρονο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος είπε στο δικαστήριο ότι εκείνος από την πλευρά του μιλούσε ήρεμα και στον πληθυντικό. Επίσης αυτό που ακούστηκε από τις μαρτυρίες στο δικαστήριο, ήταν η εξύβριση που εξαπέλυσε ο πολίτης κατά όχι μόνο του κατηγορούμενου υπαλλήλου αλλά και άλλων συναδέλφων του στην υπηρεσία και μίας δικηγόρου.

Άλλωστε κατά την απολογία του ο 60χρονος παραδέχτηκε ότι τους έβρισε εξηγώντας στο δικαστήριο ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Αυστραλία όπου διαμένει και τόνισε ότι εκεί υπάρχει άλλη «κουλτούρα» από ότι στη χώρα μας. Ο ίδιος πάντως ο 60χρονος στο τέλος ζήτησε συγγνώμη και μετά από ερώτημα της έδρας για ποια πράξη, απάντησε: «Για όλες, τη συμπεριφορά μου γιατί όταν μου έθιξαν την ανθρωπότητα εγώ αντέδρασα έτσι» είπε χαρακτηριστικά ο 60χρονος.

Το περιστατικό ξεκίνησε , όταν ο πολίτης μπήκε για να εξυπηρετηθεί το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου 2023 , αλλά πολύ γρήγορα άρχισε να λογομαχεί με μια γυναίκα υπάλληλο στην οποία είχε απευθυνθεί.

Στο σημείο έσπευσε όμως ένας άλλος υπάλληλος, ο οποίος επιχείρησε να μειώσει την ένταση μεταξύ του πολίτη και της συναδέλφου του. Αντί αυτού, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα μετά από βρισιές που εξαπέλυσε ο 60χρονος πολίτης να πιαστούν στα χέρια, με τον τελευταίο να φέρεται να χτυπάει με το λουρί της τσάντας του τον υπάλληλο.

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», αλλά και τα όσα ακούστηκαν το δικαστήριο, άρπαξε ένα κάδρο και χτύπησε με αυτό τον πολίτη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι και να γεμίσει με αίματα το πάτωμα! Μπροστά στο επεισόδιο βρίσκονταν επίσης αρκετοί δικηγόροι της Ρόδου και πολίτες. Κάποιοι από τους δικηγόρους και τους πολίτες μπήκαν ευτυχώς στη μέση της διένεξης και τράβηξαν τους δύο άντρες χωρίζοντάς τους και αποτρέποντας έτσι τα χειρότερα.

Περιπολικό της αστυνομίας έσπευσε στο σημείο και προέβη σε συλλήψεις, ενώ ο 60χρονος μετέβη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών