Στη Ρόδο χθες ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Στη Ρόδο χθες ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Στη Ρόδο χθες ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Με τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge που βρίσκεται από χτες στο νησί μας συναντήθηκαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με τη βρετανική κοινότητα στη Ρόδο, και την επίσκεψη χιλιάδων βρετανών τουριστών στο νησί για διακοπές.

Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε από τον πρέσβη να μεταφέρει προς το Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο την πρόταση να επισκεφτεί το νησί μας κάτι το οποίο θα ήταν μεγάλη τιμή για τη Ρόδο.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής: «Είχα τη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στο γραφείο μου, τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Mathew Lodge.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής μας συνάντησης, αναπτύξαμε ένα εξαιρετικά γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τις διαχρονικά στενές σχέσεις της Ρόδου με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη νούμερο ένα τουριστική αγορά για το νησί μας, και τη σταθερή αύξηση των τουριστικών ροών.

Αναφερθήκαμε στην παρουσία της Βρετανικής κοινότητας στη Ρόδο, στην αρμονική συμβίωση και συνύπαρξη με το ντόπιο πληθυσμό και εξετάσαμε τις προοπτικές για την οικοδόμηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας στον Τουρισμό και σε όλους τους καίριους τομείς.

Με τον Πρέσβη, Mathew Lodge δεσμευθήκαμε ότι θα παραμείνουμε σε στενή επικοινωνία. Του εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την επίσκεψή του στη Ρόδο και δήλωσα ότι θα ήταν μεγάλη μας τιμή να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε στο νησί μας το Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής:
«Την ΑΕ Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Matthew Lodge, είχαμε την εξαιρετική τιμή να υποδεχθούμε σήμερα στα γραφεία μας στη Ρόδο.

Τον Πρέσβη μίας χώρας με την οποία τα νησιά μας έχουν κτίσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας. Ο Πρέσβης Matthew Lodge, μας εξέπληξε εξαιρετικά ευχάριστα με την γνώση της Ελληνικής γλώσσας και περισσότερο με την γνώση των ζητημάτων της χώρας μας.

Η εξωστρέφεια που είναι το κύριο χαρακτηριστικό των νησιών μας, βρίσκει στον Βρετανικό λαό το γόνιμο έδαφος της καλλιέργειας που είναι και η βάση της περαιτέρω ενδυνάμωσης μιας ήδη εξαιρετικής σχέσης».

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί