Ροδιακά: Ας γεμίσουμε λοιπόν τις άδειες κάλπες...

Ροδιακά: Ας γεμίσουμε λοιπόν τις άδειες κάλπες...

Ροδιακά: Ας γεμίσουμε λοιπόν τις άδειες κάλπες...

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 715 ΦΟΡΕΣ

Με νηφαλιότητα, ηρεμία αλλά και με προσδοκίες για την «επόμενη μέρα» προσέρχονται σήμερα ξανά στις κάλπες, εκατομμύρια ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα προκειμένου να καθορίσουν τη... νέα τάξη κομμάτων αλλά κυρίως το πώς η χώρα θα κυβερνηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το κρίσιμο ζητούμενο, αν η νέα βουλή που θα προκύψει θα έχει τελικά αυτοδύναμο κυβερνητικό σχήμα και βέβαια σε ποιο βαθμό θα είναι πολυκομματική.

Σε αυτή την πορεία των δύο περίπου μηνών που διήρκεσαν οι δύο προεκλογικές εκστρατείες, συγκριτικά με προηγούμενες, παρελθόντων ετών, αυτό ίσως που ξεχώρισε ως κυρίαρχο, ήταν ο πολιτικός πολιτισμός ανάμεσα σε κόμματα και υποψηφίους, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Χωρίς ακρότητες. Με θέσεις, απόψεις και επιχειρήματα, έγινε σε πολύ μεγάλο βαθμό και η δεύτερη πολιτική αναμέτρηση. Κι αυτό ίσως είναι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός.

Γιορτή της δημοκρατίας λοιπόν και σήμερα! Η δεύτερη μέσα στο 2023, για την ανάδειξη του νέου κυρίαρχου στην πολιτική ζωή της χώρας. Στο χέρι μας αλλά και στις καρδιές μας, βρίσκεται η τελική απόφαση που θα αναδιαμορφώσει και θα καθορίσει το ίδιο το μέλλον μας.

Χρέος μας, να βρεθούμε μπροστά στην κάλπη και να ασκήσουμε εμείς, το εκλογικό μας, δικαίωμα. Ας μην αφήσουμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς. Στο χέρι μας είναι...

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες