Πλασάρισμα ψηλά από τον Χρήστο Αγνουσιώτη

Πλασάρισμα ψηλά από τον Χρήστο Αγνουσιώτη

Πλασάρισμα ψηλά από τον Χρήστο Αγνουσιώτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 893 ΦΟΡΕΣ

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε ένας ακόμη ορεινός αγώνας του “Olympus Marathon” στην Πιερία, από τους δυσκολότερους της κατηγορίας του, αφού οι δρομείς διανύουν αρκετά χιλιόμετρα σε ανηφόρα κι έτσι δοκιμάζουν τους εαυτούς τους, αθλητικά πάντα, κάτω από… ακραίες συνθήκες.

Στα 44χλμ. απόστασης είχαμε και τις συμμετοχές έξι δρομέων που προπονούνται και δραστηριοποιούνται γενικώς στη Ρόδο, με πολύ καλή παρουσία μάλιστα, για τον Χρήστο Αγνουσιώτη, αφού ήταν 7ος στη γενική κατάταξη και 3ος στην ηλικιακή κατηγορία Μ40, χάρη στο 5.38.31 που σημείωσε ως χρόνο.

Οι επιδόσεις των Ροδιτών:
Χρήστος Αγνουσιώτης 7ος με 5.38.31

Αντώνης Κολιάδης 80ος με 7.27.53

Νικόλαος Τσαπούκης 107ος με 7.50.33

Αναστάσιος Πλιουγουρίδης 172ος με 8.37.17

Ιωάννης Αυγενικός 325ος με 10.02.44

Ιωάννης Βογιατζής 396ος με 11.33.17

Ο χαρακτήρας του αγώνα, έτσι όπως τον δίνουν οι διοργανωτές:
«Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας μπροστά από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου.

Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης.

Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου, ένα από τα σημαντικότερα παραδοσιακά θέρετρα της βόρειας Ελλάδας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της.

Ο Οlympus Marathon συγκεντρώνει αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία και να απολαύσουν ένα βουνό που εκτός από Εθνικό Πάρκο έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα «Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”