Διαφωνούν οι εργαζόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Διαφωνούν οι εργαζόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Διαφωνούν οι εργαζόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1647 ΦΟΡΕΣ

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αλλά και οποιαδήποτε υπηρεσίας του δημόσιου τομέα, εξέφρασε χθες, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του δήμου Ρόδου, με αφορμή δημοσίευμα.

Καταρχάς, σχετικά με τη στάση του Συλλόγου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, δήλωσε:

«Εμείς ως Σωματείο είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας. Παντού: είτε σε δήμο η γενικότερα στο δημόσιο. Γιατί; Γιατί όλα αυτά θα μετακυλήσουν ως ανταποδοτικότητα στις τσέπες των δημοτών και τις δικές μας. Το Σωματείο προχώρησε σε μία αίτηση ακύρωσης της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Αυτό έγινε γνωρίζοντας, φυσικά, ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει το οποίο δε θα ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση. Το κάναμε και μόνο για να καθυστερήσουμε ώστε με κινητοποιήσεις και με ενημέρωση του κόσμου να καταλάβει ότι αυτό που έρχεται δεν είναι προς το συμφέρον του.

Εμείς θέλουμε η καθαριότητα και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να είναι δημόσιες για να είναι και φθηνές προς τον πολίτη και ποιοτικά σωστές».

Θέλησε να πει, ακόμη, ότι μας παραμυθιάζουν ότι έχουμε φύγει από τα μνημόνια αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας νόμος μνημονιακός που να έχει ακυρωθεί και βασικό είναι η απαγόρευση των προσλήψεων (σ.σ. έκαναν στάση εργασίας γι’ αυτό την προηγούμενη εβδομάδα).

Είπε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό σε καμία υπηρεσία στον δήμο για να μπορέσουν οι δημότες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει στον 21ο αιώνα αλλά και οι υπάλληλοι-όπως τόνισαν και τότε-να μπορέσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς κίνδυνο της υγείας και της ζωής τους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη