H επαιτεία καλά κρατεί στη Ρόδο

H επαιτεία καλά κρατεί στη Ρόδο

H επαιτεία καλά κρατεί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1823 ΦΟΡΕΣ

Παρά τα μέτρα που έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες οι αρμόδιες αρχές με τις συλλήψεις και την παραπομπή στη δικαιοσύνη, δεκάδων αντίστοιχων περιπτώσεων στο νησί της Ρόδου, η επαιτεία καλά κρατεί.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που απέστειλε στη «Ροδιακή» συμπολίτης μας, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, μια μητέρα Ρομά, με το ανήλικο παιδί της, είχαν εγκατασταθεί σε κεντρικό σημείο της Παλιάς Πόλης, επαιτώντας από χιλιάδες τουρίστες που διέρχονταν στην περιοχή.

Για την καταστολή της οργανωμένης επαιτείας στο νησί της Ρόδου, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις καθημερινές σχεδόν συλλήψεις, έγινε μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση πριν από τρεις εβδομάδες, από τις υπηρεσίες της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Όπως είναι γνωστό με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, εκτός από επισκέπτες στη Ρόδο έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται είτε στην επαιτεία είτε στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Η εικόνα που έχει κυρίως η Μεσαιωνική αλλά και η νέα πόλη της Ρόδου, σίγουρα δεν είναι αυτή που αρμόζει. Σε αρκετά σημεία εντός και εκτός των τειχών της Παλιάς Πόλης, καθώς και σε άλλα σημεία στο Μανδράκι, καθημερινά και ιδίως τις ώρες με αυξημένη επισκεψιμότητα από τους τουρίστες που έρχονται στο νησί μας, υπάρχουν κυρίως Ρομά με ανήλικα παιδιά τα οποία και βάζουν να επαιτούν.

Πρόκειται για νεαρής ηλικίας παιδιά, τις περισσότερες φορές κάτω των δέκα ετών τα οποία υποχρεώνονται να κάθονται στον ήλιο για ώρες παίζοντας δήθεν κάποιο όργανο και ζητώντας χρήματα από τους περαστικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος των ενήλικων γονέων ή κηδεμόνων των παιδιών αυτών, σχηματίζονται δικογραφίες για έκθεση και εμπορία ανθρώπων και κινείται η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία. Δυστυχώς, παρά τις μαζικές συλλήψεις και παραπομπές στη δικαιοσύνη, η θλιβερή αυτή κατάσταση συνεχίζεται.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά