ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- 8 τουριστικά σκάφη θα καταπλεύσουν αύριον είκοσι καθ' όλην την εβδομάδα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- 8 τουριστικά σκάφη θα καταπλεύσουν αύριον είκοσι καθ' όλην την εβδομάδα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1963- 8 τουριστικά σκάφη θα καταπλεύσουν αύριον είκοσι καθ' όλην την εβδομάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 9 Ιουλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3678

8 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ
ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΕΥΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟΝ
ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Είκοσι κατάπλοι τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκειαν της αρξαμένης εβδομάδος εις την Ρόδον, συμφώνως προς δηλώσεις των πρακτορείων προς το Κεντρικόν Λιμεναρχείον. Αξιοσημείωτον γεγονός είναι ότι αύριον θα καταπλεύσουν ταυτοχρόνως εις τα ροδιακά ύδατα 8 τουριστικά σκάφη, εκτός των δύο επιβατηγών της γραμμής.
Χθες κατέπλευσε με περιηγητάς το Φλάιν Κλίππερ. Εξ άλλου αναμένονται σήμερον τα Μπερνίνα, Δήλος και Ρομάντικα, αύριον τα Αγαμέμνων, Στέλλα Σολλάρις, Σεμίραμις, Ρόδος, Νέα Ελλάς, Ελλάς, Αιγαίον και Πήγασος, την Πέμπτην τα Αχιλλεύς και Άντανα, την Παρασκευήν το Δήλος, το Σάββατον τα Γεντίστβο και Κρήτη και την Κυριακήν τα Στέλλα Μάρις, Πήγασος και Ερμής.

ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ
Ο ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ
ΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΩΝΑ
Ως πληροφορούμεθα εντός των ημερών θα υπογραφή εις Αθήνας η εντολή διά την προέκτασιν του ηλεκτροφωτισμού εις την κοινότητα Αφάντου και εις Καλαμώνα υπό της ΔΕΗ. Σχετικώς εγνώσθη ότι μέρος της εργασίας εις Αφάντου θα αναλάβουν οι κάτοικοι διά προσωπικής εργασίας των.

ΕΠΥΚΝΩΘΗΣΑΝ ΑΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΔΑΝΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοινώθη αρμοδίως, από του αρξαμένου μηνός, ήρχισαν αι αφίξεις μεγάλων ομίλων περιηγητών εκ Δανίας δι’ αεροσκαφών απ’ αυθείας εργομένων εις το αεροδρόμιον Ρόδου. Οι όμιλοι αποτελούνται εξ 86 μελών έκαστος, παραμένουν δέ ενταύθα επί δεκαπενθήμερον. Αι εν λόγω αφίξεις περιηγητών, θα συνεχισθούν μέχρι τέλους Οκτωβρίου.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ
Ο κ. ΚΑΦΦΑΡΗΣ ΕΚ ΤΗΣ ΚΩ
Σήμερον αναμένεται να επανέλθη εκ Κω ο Διευθυντής της Νομαρχίας κ. Κάφφαρης μετά πολυήμερον παραμονήν εις την εν λόγω νήσον, κατά την διάρκειαν της οποίας εξήτασε και επέλυσεν επιτοπίως διάφορα τοπικά ζητήματα. Ο κ. Διευθυντής προήδρευσε κατά την διάρκειαν της εις Κω παραμονής του συσκέψεως, κατά την οποίαν εξητάσθησαν άπαντα τα θέματα τα σχετικά προς την εκτέλεσιν έργων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΒΟΗΘΕΙΑΝ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ
Ως πληροφορούμεθα χθες την μεσημβρίαν η Διοίκησις της Περιηγητικής Ρόδου επεσκέφθη τον Δήμαρχον κ. Πετρίδην και του ανέπτυξε διάφορα αιτήματα. Ο κ. Δήμαρχος υπεσχέθη αμέριστον την ηθικήν και υλικήν συμπαράστασιν του Δήμου προς την Περιηγητικήν, εν συνεχεία δέ επέτυχε να πείση τον Πρόεδρον της Λέσχης κ. Βενετοκλήν να ανακαλέση την παραίτησίν του.

ΕΛΑΦΡΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΙΣ
ΕΣΗΜΕΙΩΘΗ ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χθες την 6.05 μεταμεσημβρινήν εσημειώθη εις την Ρόδον σεισμική δόνησις, μικράς εντάσεως και διαρκείας. Την δόνησιν αντελήφθησαν ελάχιστοι, οι οποίοι εξήλθον εις τας οδούς και εσχολίαζον το γεγονός.

ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ
ΥΠΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ
Το Ελληνικόν φορτηγόν «Σάντα Μαρία» προερχόμενον εκ Χάιφας και κατευθυνόμενον εις Πειραιά ήλλαξε πορείαν και προσήγγισεν εις Κάσον την νύκτα της Κυριακής όπου παρέλαβε την βαρέως ασθενούσαν Ρίτα Σταυριανού, σύζυγον υπαλλήλου του ΟΤΕ.
Το σκάφος κατέπλευσεν εις Ρόδον και η ασθενούσα μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον. Αύτη υπέστη γαστρορραγίαν η κατάστασίς της δέ εσημείωσε βελτίωσιν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...