Εντείνονται οι διεργασίες με επτά υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο της Ρόδου

Εντείνονται οι διεργασίες με επτά υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο της Ρόδου

Εντείνονται οι διεργασίες με επτά υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5523 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν να υπάρξει σύμπραξη παρατάξεων και σχημάτων

Στους 7 έχουν φτάσει οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου αφού απέτυχαν οι προσπάθειες για σύμπραξη παρατάξεων και σχημάτων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Οι διεργασίες βεβαίως συνεχίζονται και θα ενταθούν τις επόμενες εβδομάδες, δεδομένου ότι οι συνδυασμοί θα πρέπει να κατατεθούν στο τέλος Αυγούστου και μέχρι τότε όλα είναι πιθανά είτε να μειωθεί ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων είτε ενδεχομένως και να αυξηθεί. Υπάρχουν πάντως εκτιμήσεις ότι τελικά θα είναι λιγότεροι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, είτε επειδή θα υπάρξουν τελικά συνεργασίες, είτε επειδή κάποιοι εξ’ αυτών δε θα καταφέρουν να συγκροτήσουν αξιόμαχο συνδυασμό και θα αποσυρθούν.

Με τα δεδομένα πάντως που υπάρχουν μέχρι τώρα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον δήμο της Ρόδου διαμορφώνεται ως εξής:
Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος έχει στο πλευρό του τα περισσότερα στελέχη της δημοτικής αρχής και φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία για μία δεύτερη τετραετία έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες του.

Στο «στρατόπεδο» μάλιστα του νυν δημάρχου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία δεδομένου ότι υπάρχει πολυδιάσπαση του μετώπου αυτών που αντιτίθενται στη δημοτική αρχή γεγονός που θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες στις κάλπες.

Βασικό ατού του δημάρχου, είναι επίσης το γεγονός ότι θα είναι ξανά στο πλευρό του τα περισσότερα στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ ήδη ο συνδυασμός του έχει ενισχυθεί και με προσθήκες υποψηφίων από άλλες παρατάξεις και πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ακόμα περισσότερες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Ιδιαίτερα δραστήρια έχει αρχίσει και κινείται και ο κ. Νίκος Ι. Γερονικόλας που έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του εδώ και μερικές εβδομάδες και ήδη έχει καταφέρει να βρίσκονται στην παράταξή του στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους.

Φημολογείται εντόνως ότι θα υπάρξει και περαιτέρω διεύρυνση της παράταξής του με νέα στελέχη αφού ο κ. Γερονικόλας φαίνεται να επιδιώκει να «εμπλέξει» στην αυτοδιοίκηση και πολλά νεά πρόσωπα απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη ο οποίος ως γνωστόν έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη δημοτική αρχή του κυρίου Αντώνη Καμπουράκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κ. Κολιάδης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσα στις επόμενες ημέρες (σ.σ. ανακοινώθηκε χθες), γεγονός που θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό για τον δήμο της Ρόδου.

Την υποψηφιότητα του κ. Κολιάδη φαίνεται να στηρίζουν στελέχη της Αυτοδιοίκησης απ’ όλο το νησί, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται πολλά νέα πρόσωπα χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό του.
Δεδομένη επίσης θεωρείται η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου κ. Γιάννη Φλεβάρη που είχε ανακοινωθεί άλλωστε πολύ νωρίς στις αρχές του χρόνου.

Ο κ. Φλεβάρης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του προχθές ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, αφού οι διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν για σύμπραξη ευρύτερου σχήματος το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχαν τελικά αποτέλεσμα κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του. Λέγεται μάλιστα ότι τουλάχιστον εκατό στελέχη απ’ όλο το νησί έχουν ήδη συμπαραταχθεί με τον κ. Φλεβάρη και αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.
Στο παζλ των υποψήφιων δημάρχων βρίσκεται βεβαίως και ο κ. Σάββας Διακοσταματίου που ηγείται της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στο πλαίσιο των διεργασιών που έγιναν στις αρχές του χρόνου.
Ο κ. Διακοσταματίου συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συγκρότηση αξιόμαχου συνδυασμού στον οποίο θα μετέχουν παλιά στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και νέα.

Ιδιαίτερα δραστήρια κινείται επίσης ο κ. Βάϊος Καλοπήτας, που ήδη στο πλευρό του έχουν ταχθεί αρκετοί συμπατριώτες μας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Καλοπήτας προχωρεί στη συγκρότηση του συνδυασμού του και όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του δεν πρόκειται να «κάνει πίσω» από τον αρχικό του στόχο.


Υποψήφιος θα είναι σίγουρα με τη στήριξη του ΚΚΕ ο κ. Τάκης Πότσος ο οποίος είναι νυν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου. Κι αυτός κινείται δραστήρια και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις τόσο για την υποψηφιότητά του όσο και για τα στελέχη που θα βρεθούν στο πλευρό του ως υποψήφιοι μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Νοτίων Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:
«Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών στα Δωδεκάνησα δικαίωσε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας καταφέρνοντας να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση στον νομό και να ενισχύσουμε τα ποσοστά της δημοκρατικής παράταξης.


Σ’ αυτό το ταξίδι, επόμενος μεγάλος σταθμός μας στην ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, είναι οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου κι εκεί όλοι μαζί θα δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για την προοδευτική αλλαγή του τόπου μας. Και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να δώσουμε τη μάχη μαζί για την Αλλαγή, την Πρόοδο, την Ανάπτυξη, την Ελπίδα.


Ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης έχει επανειλημμένως τονίσει πως στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι μία ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, έδειξαν αυξητική τάση στις νέες γενιές. Το κόμμα μας, μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει το κόμμα των νέων κι εκεί θα πρέπει να επενδύσουμε.


Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ισχυρή δυναμική, αυτή θα πρέπει να αποτυπωθεί, μετά από την επιτυχία των εθνικών εκλογών, και στις επιλογές για τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και περιφέρειες θα πρέπει να υπηρετούν το προφίλ του κόμματος. Θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν την ανανέωση, τη νέα εποχή και τη δυναμική της παράταξής μας. Τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση τον έχει δείξει η κοινωνία.


Όπως είπε ο πρόεδρός μας, ζητούμε μια ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση και όχι ένα πελατειακό κράτος όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί στα νησιά μας, που ελέγχονται πλήρως και είναι άμεσα εξαρτημένα από τη ΝΔ.


Δικός μας στόχος είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάδειξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς ως την πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και στο τοπικό επίπεδο. Η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει ο προνομιακός χώρος έκφρασης των στελεχών του Κινήματος, και τα Δωδεκάνησα είναι μια περιοχή που διαθέτουν, όπως αποδείχθηκε, εκατοντάδες ενεργά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Η δημοκρατική παράταξη, μεγαλώνει, ανανεώνεται και προχωρά. Και όπως είπε ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, ξαναπιάνουμε το νήμα της ιστορίας. Ξεκινάει το νέο ταξίδι για μια ισχυρή Ελλάδα, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΒΑΪΟΥ ΚΑΛΟΠΗΤΑ
«Σήμερα 8 Ιουλίου, βρισκόμαστε χρονικά τρεις μήνες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη για την Αυτοδιοίκηση.
Το νησί μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η σημερινή κατάσταση της Ρόδου στην πόλη και τα χωριά του, είναι τέτοια που δε μας αφήνει περιθώρια για ημίμετρα. Σήμερα κρίνεται αν θα διολισθήσουμε στο παρελθόν, με υποβαθμισμένο περιβάλλον και ανύπαρκτη ποιότητα ζωής, πανηγυρίζοντας μόνο για τις αφίξεις ή θα κάνουμε το άλμα, ώστε να γίνουμε ένα νησί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης. Ένα Νησί που αξίζει να ζεις και να χαίρεσαι να επισκέπτεσαι. Ένα Νησί που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας σε Ακμή, με την Κοινωνία του Ισχυρή, και την Οικονομία του ανθηρή.


Σε αυτό το σταυροδρόμι απαιτείται μια Νέα δημοτική αρχή που να ενώνει και όχι να διχάζει. Να εμπνέει και όχι να φοβίζει. Να κινητοποιεί και όχι να αποσυσπειρώνει. Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και όχι να αρκείται σ’ ένα κλειστό σύστημα προσώπων. Χρειαζόμαστε αποφασιστικά βήματα και μεγάλες αλλαγές.


Πάνω απ’ όλα όμως η Ρόδος χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας για να προχωρήσει στη νέα εποχή. Τη συμμετοχή κάθε Ροδίτη και κάθε Ροδίτισσας, που έχει μυαλό ανοιχτό, στις νέες ιδέες, και στα νέα ρεύματα.


Είναι η εποχή που επιλέγουμε πώς θα είναι η επόμενη μέρα για τον δήμο της Ρόδου και τι αποτύπωμα θα αφήσει. Είναι η εποχή που συμμετέχουμε όλοι και προχωράμε “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ” μπροστά».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΡΦΑΡΑ
«Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες και κινητοποιήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στηρίζουμε ενεργά τους άξιους, αποτελεσματικούς και δημιουργικούς Γιώργο Χατζημάρκο στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Αντώνη Καμπουράκη στον δήμο Ρόδου. Η επανεκλογή τους στις θέσεις που ήδη υπηρετούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα και σχέδιο, σηματοδοτεί και εγγυάται την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.


Στο Παραδείσι χθες με τον αγαπητό μας δήμαρχο συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε για τις προτεραιότητες που αφορούν με έργα υποδομής και ανάπτυξης το νησί της Ρόδου και ιδιαίτερα της πολύπαθης περιοχής μας, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις και τον εκσυγχρονισμό που οι καιροί και οι συνθήκες επιβάλλουν».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη