Στο εδώλιο 27χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί με κάνναβη

Στο εδώλιο 27χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί με κάνναβη

Στο εδώλιο 27χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί με κάνναβη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1871 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και παράνομη επανείσοδο στη χώρα μας, θα βρεθεί αύριο στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 27χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη να κατέχει 1.742 γραμμάρια κάνναβης.


Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί το Δεκέμβριο του 2022 από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίοι σταμάτησαν για ένα απλό έλεγχο τον 27χρονο Αλβανό και έναν 31χρονο ξάδελφο του και τελικά εντόπισαν 1.742 γραμμάρια κάνναβης, στην κατοχή τους!

Σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τον 31χρονο Αλβανό που συνελήφθη μαζί του και κατείχε ένα γραμμάριο κάνναβης, γι’ αυτόν διαχωρίστηκε η δικογραφία, του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και του ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την υπόθεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν στις 6 Δεκεμβρίου 2022 περίπου στις 7 το απόγευμα σε γειτονιά της πόλης της Ρόδου, απ’ όπου οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 27 ετών αντίστοιχα διέρχονταν, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ακινητοποίησαν το όχημα και έκαναν έλεγχο στους δύο αλλοδαπούς, εντοπίζοντας στην κατοχή του 31χρονου ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των δύο αλλοδαπών και σ’ αυτό του 27χρονου Αλβανού βρέθηκαν:
• Κάνναβη βάρους 1 κιλό και 741 γραμμάρια
• Ζυγαριά ακριβείας
• Το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ

Τα ναρκωτικά, τα χρήματα, η ζυγαριά αλλά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών, κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Ο 27χρονος Αλβανός, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί για την υπόθεση όπου και αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είχε πει μεταξύ άλλων πως ήρθε στη χώρα μας μαζί με την οικογένειά του το 2008 και έκτοτε κατοικεί και εργάζεται χωρίς ουδέποτε να έχει δημιουργήσει πρόβλημα ή να έχει κατηγορηθεί για το παραμικρό.

Όμως, τα τελευταία πέντε χρόνια είναι χρήστης ακατέργαστης κάνναβης. Ο 27χρονος είπε πως εργάζεται σε οικοδομές και βγάζει καλό μεροκάματο, το οποίο του επέτρεψε να αγοράσει έναντι του ποσού των 650 ευρώ την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του (ισχυρίζεται ότι είναι 1.461 γραμμάρια) μέτριας ποιότητας από τη χώρα του και με πολλά κλαδιά που τελικά θα του επέφερε λιγότερο από κιλό.

Την ποσότητα αυτή ο 27χρονος είπε ότι την προμηθεύτηκε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς χρειάζεται 8-10 γραμμάρια ημερησίως, για να καλύψει τις ανάγκες του το επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά είπε ότι την είχε για να μετράει τη δόση του, ενώ τόνισε πως όταν «έπιασαν» οι αστυνομικοί τον 31χρονο να κατέχει ένα γραμμάριο κάνναβης και ρώτησαν αν υπάρχουν άλλα ναρκωτικά, ο 27χρονος αμέσως τους είπε για την ποσότητα που κατείχε και τους οδήγησε σπίτι του, όπου και τους την παρέδωσε.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 27χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 10 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών