Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων

Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων

Αγώνας δρόμου για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1904 ΦΟΡΕΣ

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου, για να καταφέρουν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο απαιτούνται από 131 έως 500 υποψήφιοι ανά συνδυασμό.


Δεδομένου μάλιστα ότι τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου, ήδη οι υποψήφιοι δήμαρχοι βρίσκονται επί ποδός.
Αναφορικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε σχετική ανάρτησή του, ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Σαλαμαστράκης που έχει μελετήσει τον νέο εκλογικό νόμο, επισημαίνει τα εξής:


«Επτά υποψήφιοι δήμαρχοι προς το παρόν για τον δήμο Ρόδου. Διερωτώνται πολλοί που θα βρεθούν υποψήφιοι για να στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους! Έχουμε λοιπόν, για έναν συνδυασμό που θέλει να έχει υποψήφιους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες με τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων πρέπει να βρει 111 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, 365 υποψήφιους συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων και 24 υποψήφιους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, ήτοι συνολικά 500 υποψήφιοι, από τους οποίους 40%, δηλαδή 200, τουλάχιστον γυναίκες.


Ο ελάχιστος αριθμός υποψήφιων είναι 131, ήτοι 43 οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθόσον ο κάθε συνδυασμός πρέπει να έχει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων σε κάθε δημοτική ενότητα και 88 οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, καθόσον πρέπει να έχει υποψήφιους στο 60% των δημοτικών κοινοτήτων, από τους οποίους οι 53 γυναίκες. Ο αριθμός επομένως των υποψηφίων ενός συνδυασμού κυμαίνεται από 131 έως 500!».


Οι επτά υποψήφιοι δήμαρχοι, όπως είχε γράψει την Κυριακή «η Ροδιακή», είναι οι εξής:
Δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος έχει στο πλευρό του τα περισσότερα στελέχη της δημοτικής αρχής και φιλοδοξεί να έχει την ευκαιρία για μία δεύτερη τετραετία έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο του όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες του.

Στο «στρατόπεδο» μάλιστα του νυν δημάρχου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία δεδομένου ότι υπάρχει πολυδιάσπαση του μετώπου αυτών που αντιτίθενται στη δημοτική αρχή γεγονός που θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες στις κάλπες.

Βασικό ατού του δημάρχου, είναι επίσης το γεγονός ότι θα είναι ξανά στο πλευρό του τα περισσότερα στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ ήδη ο συνδυασμός του έχει ενισχυθεί και με προσθήκες υποψηφίων από άλλες παρατάξεις και πιθανόν σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν ακόμα περισσότερες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Ιδιαίτερα δραστήρια έχει αρχίσει και κινείται και ο κ. Νίκος Ι. Γερονικόλας που έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του εδώ και μερικές εβδομάδες και ήδη έχει καταφέρει να βρίσκονται στην παράταξή του στελέχη της Αυτοδιοίκησης από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Φημολογείται εντόνως ότι θα υπάρξει και περαιτέρω διεύρυνση της παράταξής του με νέα στελέχη αφού ο κ. Γερονικόλας φαίνεται να επιδιώκει να «εμπλέξει» στην αυτοδιοίκηση και πολλά νεά πρόσωπα απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη ο οποίος ως γνωστόν έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη δημοτική αρχή του κυρίου Αντώνη Καμπουράκη. Την υποψηφιότητα του κ. Κολιάδη φαίνεται να στηρίζουν στελέχη της Αυτοδιοίκησης απ’ όλο το νησί, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται πολλά νέα πρόσωπα χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα είναι υποψήφιοι στον συνδυασμό του.


Δεδομένη επίσης θεωρείται η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου κ. Γιάννη Φλεβάρη που είχε ανακοινωθεί άλλωστε πολύ νωρίς στις αρχές του χρόνου. Ο κ. Φλεβάρης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του προχθές ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, αφού οι διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν για σύμπραξη ευρύτερου σχήματος το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν είχαν τελικά αποτέλεσμα κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του.

Λέγεται μάλιστα ότι τουλάχιστον εκατό στελέχη απ’ όλο το νησί έχουν ήδη συμπαραταχθεί με τον κ. Φλεβάρη και αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.


Στο παζλ των υποψήφιων δημάρχων βρίσκεται βεβαίως και ο κ. Σάββας Διακοσταματίου που ηγείται της παράταξης του πρώην δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στο πλαίσιο των διεργασιών που έγιναν στις αρχές του χρόνου.

Ο κ. Διακοσταματίου συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη συγκρότηση αξιόμαχου συνδυασμού στον οποίο θα μετέχουν παλιά στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και νέα. Ιδιαίτερα δραστήρια κινείται επίσης ο κ. Βάϊος Καλοπήτας, που ήδη στο πλευρό του έχουν ταχθεί αρκετοί συμπατριώτες μας, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Καλοπήτας προχωρεί στη συγκρότηση του συνδυασμού του και όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του δεν πρόκειται να «κάνει πίσω» από τον αρχικό του στόχο.


Υποψήφιος θα είναι σίγουρα με τη στήριξη του ΚΚΕ ο κ. Τάκης Πότσος ο οποίος είναι νυν δημοτικός σύμβουλος Ρόδου. Κι αυτός κινείται δραστήρια και αναμένεται να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις τόσο για την υποψηφιότητά του όσο και για τα στελέχη που θα βρεθούν στο πλευρό του ως υποψήφιοι μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»