Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θωμαΐδης, πρώην Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θωμαΐδης, πρώην Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θωμαΐδης, πρώην Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4826 ΦΟΡΕΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Θωμαΐδης, πρώην Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.


Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών κοιμητηρίου Ρόδου.

Ο Γιάννης Θωμαΐδης γεννήθηκε στη Ρόδο. Ήταν το μικρότερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Η μητέρα του με καταγωγή από τη Σύμη (Παπανικήτα) είχε τιμηθεί για την αντιστασιακή της δράση, γεγονός που από πολύ μικρό του εμφύσησε τις έννοιες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, για τις οποίες ήταν υπέρμαχος μέχρι το τέλος του βίου του. Οι αδερφές του ήταν η Χαριτωμένη και η Σμαράγδη.

Αριστούχος μαθητής, σημαιοφόρος, τελείωσε το σχολείο και έφυγε στο εξωτερικό. Αρχικά στην Αφρική μαζί με τις αδελφές του και στη συνέχεια στο Παρίσι, όπου συνέχισε τις σπουδές του στον Τομέα της Ψυχολογίας, καθώς και στον Τομέα της Διοίκησης των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, κι εργάσθηκε για πολλά χρόνια. Επέστρεψε στη Ρόδο, πήρε το δίπλωμα του ξεναγού, κι ως γνώστης τριών γλωσσών, διορίστηκε αμέσως στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων.
Έξυπνος, προοδευτικός, διπλωμάτης, με καινοτόμες για την εποχή του ιδέες, προώθησε τον τουρισμό με όλες του τις δυνάμεις για τον τόπο του, που τόσο λάτρευε και τιμήθηκε από πολλούς φορείς γι’ αυτό. Η προσφορά και η δυναμική του αναγνωρίσθηκαν, με αποτέλεσμα να διατελέσει Διευθυντής ΕΟΤ Δωδεκανήσου, με επιτυχία για πολλά χρόνια. Ανήσυχο μυαλό, με όραμα, προοδευτικός, πρωτοπόρος για την εποχή του, μιλούσε από τη δεκαετία του ‘70 για χειμερινό τουρισμό στη Ρόδο, με πίστες σκι και τεχνητό χιόνι ή για την αναβίωση του Κολοσσού. Ήταν παντρεμένος με την οδοντίατρο Δωροθέα Σωτηρόγλου-Θωμαϊδου με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, την Σμαράγδη (νομικό και πιανίστα) και την Αναστασία (φαρμακοποιό). Είχε τη χαρά να δει τρία εγγόνια, τον Γιάννη, τον Δημήτρη και τη Δωροθέα.
Ο Γιάννης Θωμαΐδης ήταν ένας πανέμορφος χαρισματικός άνθρωπος, που άφησε το στίγμα του στον Τουρισμό και στη Ρόδο, μία ισχυρή προσωπικότητα. Όποιος τον γνώρισε είναι σίγουρο, πως αποκλείεται να τον ξεχάσει.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»