Κ. Ταρασλιάς: Δεν μπορεί ο δήμος να προσλάβει ναυαγοσώστες

Κ. Ταρασλιάς: Δεν μπορεί ο δήμος να προσλάβει ναυαγοσώστες

Κ. Ταρασλιάς: Δεν μπορεί ο δήμος να προσλάβει ναυαγοσώστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2542 ΦΟΡΕΣ

Γι’ αυτό και αφαιρέθηκαν οι γαλάζιες σημαίες από τις 6 παραλίες

Διευκρινίσεις γύρω από τη δυσάρεστη εξέλιξη που σημειώθηκε σχετικά με τις 6 γαλάζιες σημαίες παραλιών τις οποίες έχασε η Ρόδος, έδωσε χτες ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Κώστας Ταρασλιάς.

Όπως δήλωσε, ο υπεύθυνος της διεύθυνσης περιβάλλοντος με αρμοδιότητα για τις παραλίες Κώστας Καρίκης εξουσιοδότησε τον ίδιο για να ενημερώσει την κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα αφαίρεσης 6 γαλάζιων σημαιών από τις 59 που είχε κερδίσει ο δήμος Ρόδου και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα.

«Για να πάρει μία παραλία γαλάζια σημαία υπάρχει λίστα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανάμεσα σε αυτές είναι η ποιότητα του νερού, οι εξυπηρετήσεις που προσφέρονται και το θέμα των ναυαγοσωστών.

Μέσα στον αστικό ιστό οι παραλίες από ΝΟΡ μέχρι Κάτω Πέτρες όπως και η παραλία Τσαμπίκας δεν είναι στη δικαιοδοσία του δήμου Ρόδου. Οι παραλίες έχουν περάσει στη διαχείριση της ΕΤΑΔ και τα έσοδά τους έχουν περάσει στο κεντρικό κράτος. Αυτός ήταν ο λόγος που ο δήμαρχος είχε ζητήσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να έχουμε την πλήρη διαχείριση και δικαιοδοσία τους.

Το γεγονός ότι δεν έχουμε τη δικαιοδοσία άρα ούτε τα έσοδα δε μας επιτρέπει στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών να προβούμε στην πρόσληψη ναυαγοσωστών γιατί δε θεωρείται σύννομη δαπάνη.

Απορρίπτεται από το ελεγκτικό ως μη σύννομη και υπάρχει καταλογισμός» δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς τονίζοντας ότι από την πλευρά του ο δήμος Ρόδου ξεκίνησε τάχιστα τις διαδικασίες και από τις αρχές της τουριστικής σαιζόν ήταν πανέτοιμος αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να δοθεί αυτή η υπηρεσία γιατί ο φορέας διαχείρισης δεν είναι στη δικαιοδοσία του δήμου Ρόδου.

«Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που αυτές οι παραλίες δεν έχουν τη γαλάζια σημαία. Θεωρούμε ότι πρέπει να μιλήσουμε ξανά για τα δικαιώματα που πρέπει να έχει ο δήμος στις παραλίες γιατί δεν είναι ωραίο να καταλογίζεται κάτι στο οποίο έχει δουλέψει με συνέπεια και υπευθυνότητα» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος δήμου Ρόδου Ηλίας Αργύρης υπογράμμισε κι εκείνος με τη σειρά του ότι η ΕΤΑΔ είναι υπεύθυνη αυτής της κατάστασης εξηγώντας ότι έχουν περιέλθει στην κυριότητά της οι παραλίες από το ΝΟΡ έως την Ιξιά και η παραλία Τσαμπίκας και δε μπορεί ο δήμος να προσλάβει ναυαγοσώστες, τονίζοντας με την ευκαιρία ότι οι 22 από τις 57 γαλάζιες σημαίες συντηρούνται από τον δήμο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη