Σε καλό να μας βγει η ανάπτυξη της κολύμβησης και του πόλο…

Σε καλό να μας βγει η ανάπτυξη της κολύμβησης και του πόλο…

Σε καλό να μας βγει η ανάπτυξη της κολύμβησης και του πόλο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 557 ΦΟΡΕΣ

Αλλάζουν εσχάτως τα δεδομένα στα αθλήματα του υγρού στίβου και η Ρόδος αποκτά πια μία θέση όσο γίνεται ψηλότερα, τόσο στην κολύμβηση όσο και στο πόλο, ειδικά στην κατηγορία Ανδρών.

Δεν ξέρω, βεβαίως, αν και κατά πόσο αυτό μπορεί να προβληματίσει, έστω κι ελάχιστα, όλους όσοι διατείνονται ότι βοηθούν τον ροδίτικο αθλητισμό να φτάσει κάπως ψηλότερα.

Πριν δύο χρόνια ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, είχε ανακοινώσει την ένταξη του κολυμβητηρίου Ιαλυσού στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, με απόφαση του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης έβαλε εν συνεχεία την υπογραφή του…

Σημειωτέον ότι το έργο ξεκίνησε πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια…

Και μην ακούσω αηδίες του στιλ, ότι οι επιτυχίες προέρχονται από παιδιά σε συλλόγους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, γιατί αυτό είναι μόνο η αρχή όλων όσοι θα επακολουθήσουν στο εγγύς μέλλον.

Οι διακρίσεις σε υψηλό επίπεδο θα βοηθήσει σίγουρα αναπτυξιακά, ώστε ν’ αναδειχθούν νέες υγιείς δυνάμεις στην κολύμβηση και το πόλο, επομένως θα χρειαστούν και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις γι’ αυτό. Είναι αδιανόητο η Ρόδος, η «ναυαρχίδα» του τουρισμού στην Ελλάδα (λέμε τώρα...), να μην έχει ένα δημοτικό κολυμβητήριο.

Δεν αναζητώ τα αίτια γι’ αυτή την ολιγωρία ετών των αθλητικών οργανισμών στο νησί και τον νομό μας και δε μ’ ενδιαφέρει, να σας πω την αλήθεια, να τα μάθω.

Μένουμε στην ουσία και τις όποιες ελλείψεις, γιατί χρειάστηκε να δημιουργηθούν οι ιδιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο για να δούμε άσπρη μέρα… Αν όμως η ανάπτυξη πάρει διαστάσεις, σίγουρα δε θα φτάσουν αυτές ώστε να δούμε και τα καλύτερα.

Και επειδή δεν έχω κανένα κώλυμα, αναφέρω ότι το «Ροδίων Άθλησις» και οι «Πιγκουίνοι» τα πηγαίνουν έως τώρα περίφημα κι έχουν αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κολυμβητήρια τους.

Ας ανησυχούν, λοιπόν, όλοι όσοι είχαν πάρει για τα καλά τον ύπνο του δικαίου, θεωρώντας πως το θέμα δε θ’ ανακινηθεί, επειδή η κολύμβηση και το πόλο, απλώς δεν υπήρχαν στη Ρόδο, για να τους… ενοχλήσουν.

Το κουβάρι ξετυλίγεται, μα εις βάρος ποίου δεν ξέρω…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ 

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”