Φιλήμονας Ζαννετίδης: «να τα βλέπεις και να κλαις…»

Φιλήμονας Ζαννετίδης: «να τα βλέπεις και να κλαις…»

Φιλήμονας Ζαννετίδης: «να τα βλέπεις και να κλαις…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3932 ΦΟΡΕΣ

Με ηρωικές προσπάθειες συνέχιζαν την κατάσβεση της φωτιάς μέχρι και αργά χτες το απόγευμα οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο νησί μετά τις αναζωπυρώσεις και την επέκταση του μετώπου προς Μαλώνα και Λάερμα.

Καταβάλλονταν τεράστιες προσπάθειες ειδικά σε αυτές τις δύο περιοχές, καθώς τα υπόλοιπα μέτωπα φαινόταν ότι ελέγχονταν. Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης μαζί με τον υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά που βρέθηκε στην περιοχή είχαν ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τους υφυπουργούς και τον ΕΛΓΑ. Μάλιστα την Τρίτη θα βρίσκεται στη Ρόδο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να δει αν μπορεί να προχωρήσει σε εκτίμηση της ζημιάς στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο και μέχρι τότε θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους.


«Μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η αποτίμηση και η αποζημίωση των ανθρώπων γιατί κάηκαν πολλά ελαιόδεντρα, στον Έμπωνα και τ’ Απόλλωνα. Υπάρχουν καμένα ελαιόδεντρα, ροδακινιές και έγιναν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες σε αυτές τις περιοχές, και ίσως να έχουμε και απώλειες σε ζώα, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες μέρες.


Πλησιάσαμε όσο μπορούσαμε με τον κ. Παππά είδαμε ελιές καμένες, κάποια άλλα ελαιόδεντρα έχουν καψαλιστεί, κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να δώσουν καρπό πλέον για κάποια χρόνια και είναι στην πλειοψηφία τους δέντρα μεγάλης ηλικίας» είπε ο κ. Ζαννετίδης.


Όπως είπε, περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, η υψηλή θερμοκρασία ήταν ο… κακός σύμμαχός τους καθώς και οι ξαφνικές ριπές του ανέμου που δυνάμωναν τα μέτωπα.

«Όλοι δούλευαν ακόμα και τη νύχτα έκαναν ηρωικές προσπάθειες, με μηχανήματα άνοιγαν ζώνες αλλά δε βοηθούσαν οι κλιματικές συνθήκες ενώ υπάρχουν και δύσβατες περιοχές που δε μπορούμε να πλησιάσουμε ούτε εμείς ούτε και τα αεροπλάνα. Μάλιστα ο καπνός δυσκόλευε τις προσπάθειες των αεροπλάνων και δεν έβλεπαν μέσα από τα τεράστια σύννεφα καπνού που υπήρχαν» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη