Προφυλακίστηκαν 4 αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν 4 αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Προφυλακίστηκαν 4 αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί κατόπιν καταδίωξης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 8598 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερις αλλοδαποί, που συνελήφθησαν από το Λιμενικό, δύο εξ αυτών μετά από μεγάλη καταδίωξη, να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στο νησί μας.

Συγκεκριμένα προχθές απολογήθηκαν συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Νικήτα Μπόλκα και Σταύρο Σκάρο ένας 28χρονος και ένας 26χρονος οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως διακινητές, στις 20 Ιουλίου τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές κινηματογραφικής ταινίας, κατά τον εντοπισμό σκάφους με παράνομους μετανάστες, καθώς ο χειριστής του οποίου δε σταμάτησε και καταδιώχθηκε από τους Λιμενικούς!


Συνολικά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ως διακινητές οι οποίοι μάλιστα μαζί με ένα ακόμη άτομο, κατά την καταδίωξή τους από τους Λιμενικούς, βούτηξαν στη θάλασσα και βγήκαν στη στεριά όπου τράπηκαν σε φυγή.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όλα συνέβησαν προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου να κινείται προς την ακτή Αρχαγγέλου.


Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ενώ ο κυβερνήτης προσάραξε το ταχύπλοο σε βραχώδη ακτή. Τρεις εκ των επιβαινόντων διέφυγαν βουτώντας στη θάλασσα και ανεβαίνοντας στα βράχια.


Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε δώδεκα (12) επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου.
Από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ και με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν τα τρία (03) άτομα τα οποία είχαν διαφύγει από το ταχύπλοο.


Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες και συνελήφθησαν ένας 28χρονος, ως κυβερνήτης και ένας 26χρονος, ως ο βοηθός κυβερνήτη του σκάφους που τους μετέφερε. Το σκάφος κατασχέθηκε.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και στη συνέχεια στην ανάκριση. Οι δύο συλληφθέντες απολογήθηκαν προχθές και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.


Στην ανακρίτρια Ρόδου απολογήθηκε προχθές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος ο 33χρονος αλλοδαπός που είχε συλληφθεί στις 20 Ιουλίου από λιμενικούς να μεταφέρει 21 παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.


Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, στις 20 Ιουλίου 2023 το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Στεγνών της Ρόδου.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε το ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να κατευθύνεται προς την ακτή.


Το ταχύπλοο σκάφος ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε αυτό επέβαιναν είκοσι ένας αλλοδαποί (21) αλλοδαποί (16 άνδρες, 2 γυναίκες, 2 ανήλικα κορίτσια και 2 ανήλικα αγόρια και ο 33χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης -διακινητής τους, όπου και περισυνελέγησαν καλά στην υγεία τους.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 33χρονος αλλοδαπός ως διακινητής και κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.
Σε βάρος του 33χρονου φερόμενου ως διακινητή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Σπύρο Σαλαμαστράκη προσήχθη για τα περαιτέρω.


Τέλος, χθες απολογήθηκε 31χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη ξημερώματα στις 21 Ιουλίου 2023 ανοικτά της Καλάθου. Και αυτός ο διακινητής οδηγήθηκε στη φυλακή.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΑΘΟΣ» της Ρόδου.


Ο χειριστής του ανωτέρου σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά του να διαφύγει.
Στη συνέχεια το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, ενώ το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε.


Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε δεκατέσσερις (14) επιβαίνοντες, όλους καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου. Στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που διεξήχθηκε από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες και συνελήφθη ένας 31χρονος, ως κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε. Το σκάφος κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου