Ιούλιος 2023: Μία δυνατή και αξέχαστη εμπειρία στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου

Ιούλιος 2023: Μία δυνατή και αξέχαστη εμπειρία στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου

Ιούλιος 2023: Μία δυνατή και αξέχαστη εμπειρία στο 7ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2679 ΦΟΡΕΣ

Μετά την αιφνίδια εκκένωση ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού μας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που απειλούσε περιοχές της Νότιας Ρόδου, το 7ο Γυμνάσιο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για φιλοξενία. Τα ξημερώματα της Κυριακής 23 Ιουλίου «ανοίχθηκε» το σχολείο και άρχισε να υποδέχεται κόσμο, που γρήγορα ξεπέρασε τα 200 άτομα.

Σε σχετική ανακοίνωση του 7ου Γυμνασίου Ρόδου αναφέρονται τα εξής: «Αρχικά, κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς οι φιλοξενούμενοι τουρίστες ήταν σοκαρισμένοι και οι αρμόδιες αρχές και τα πρακτορεία σε σύγχυση.

Ωστόσο, μέσα σε λίγο χρόνο, τα πράγματα άρχισαν να μπαίνουν σε μια σειρά. Οι υπεύθυνοι του δήμου και της περιφέρειας φρόντισαν, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυπταν, βοηθώντας στον συντονισμό της φιλοξενίας και της μετακίνησης αλλά και στον εφοδιασμό με απαραίτητο εξοπλισμό, όσο ήταν αυτό εφικτό.

Περιφέρεια, Δήμος, Ερυθρός Σταυρός και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με το 7ο Γυμνάσιο είναι σίγουρα ο κρατικός μηχανισμός που όφειλε να δραστηριοποιηθεί. Αυτό που πραγματικά συγκινεί είναι η συμμετοχή της τοπικής κοινότητας σε όλη αυτή την κινητοποίηση.

Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις προσέφεραν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και διαθεσιμότητα για δωρεάν μεταφορά του κόσμου.

Εθελοντές, απλός κόσμος, από τη γειτονιά του σχολείου και όχι μόνο, έσπευσαν, για να παρέχουν υλική βοήθεια (π.χ. στρώματα, ξαπλώστρες, σεντόνια, τρόφιμα, πάγο) και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν το σχολείο και τους ανθρώπους που φιλοξενούσε, όπως με την προετοιμασία και διανομή φαγητού, την καθαριότητα του χώρου, κουβάλημα, μετακινήσεις κόσμου προς αεροδρόμιο ή άλλα ξενοδοχεία.

Σπίτια της γειτονιάς άνοιξαν τις πόρτες τους, προσφέροντας ένα μπάνιο σε όσους το είχαν ανάγκη και φιλοξενία σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Και τέλος, η δική μας σχολική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου, ακόμα και αυτοί που συνταξιοδοτήθηκαν ή δεν ανήκουν οργανικά στον Σύλλογο Διδασκόντων, οι καθαρίστριες που ήρθαν αμισθί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διάστημα που έχει λήξει η σύμβασή τους, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, που συμμετείχαν δυναμικά σε όλη τη δοκιμασία και, περισσότερο απ’ όλους, τα παιδιά μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Δεν έχει σημασία αν κάποια ήταν πλέον 25 ετών, αν κάποια ήταν παιδιά «δύσκολα» και «ατίθασα» ή με χαμηλές μαθητικές επιδόσεις. Ήταν εκεί, κάνοντάς μας να νιώσουμε περήφανοι για αυτά και γεμίζοντάς μας ελπίδα για το μέλλον.

Αντίστοιχα βίωσαν αυτήν την εμπειρία και άλλα σχολεία της Ρόδου. Και όλη η τοπική κοινότητα απέδειξε ότι, ενωμένη, μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες περιστάσεις.

Χωρίς να υπολογίζει χρόνο, κόπο και χρήμα, εν μέσω θερινής σεζόν και καύσωνα, έδειξε την αλληλεγγύη της προς αυτόν τον κόσμο που δεν ήταν απλώς ένας πελάτης και τουρίστας αλλά ένας φιλοξενούμενος.

Αυτήν την υψηλής αξίας φιλοξενία βίωσαν οι άνθρωποι αυτοί, ευχαριστώντας μας μέσα από την καρδιά τους με μηνύματα ευγνωμοσύνης που άφησαν στους πίνακές μας.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων