Ο Παύλος Κριαράς αφιέρωσε το μετάλλιό του στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Ρόδο

Ο Παύλος Κριαράς αφιέρωσε το μετάλλιό του στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Ρόδο

Ο Παύλος Κριαράς αφιέρωσε το μετάλλιό του στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1331 ΦΟΡΕΣ

Άλλο ένα μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, αυτή τη φορά από τον Παύλο Κριαρά στο επί κοντώ προχθές το απόγευμα.

Ο αθλητής του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ξεπέρασε τα 5,05 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα με νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο άλτης του Κώστα Τσαταλού έκανε πολύ καλό αγώνα και διεκδίκησε μέχρι το τέλος ακόμη και το χρυσό μετάλλιο.

Ο 17χρονος χρειάστηκε τρίτο άλμα για να ξεπεράσει το 4,90 μ. και μετά το πρώτο άκυρο στα 5,00 μ. επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,05 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη.

Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 5,10 μ., ύψος όπου κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα άκυρα ο αθλητής επέλεξε να συνεχίσει στα 5,15 μ., για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον αγώνα.

Ο Παύλος Κριαράς σε λίγες ημέρες θ’ αναχωρήσει για το Ισραήλ, προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, έχοντας ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 5,00μ., ενώ τον χειμώνα ξεπέρασε τα 5,10 μέτρα. Ο Ροδίτης αθλητής το 2022 ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Νικητής προχθές στο επί κοντώ ήταν ο Ισπανός Μάρκο Φάμπιο με 5,10 μ. και δεύτερος με 5,05 μ. ο Κρίστιαν Κάρλ Πόχλακ από την Εσθονία.

Η Παρασκευή Πουλλή, επίσης από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, αγωνίστηκε στον απευθείας τελικό της σφυροβολίας και κατέλαβε την 12η θέση με 57,42 μέτρα. Η 17χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 61,50 μέτρα.

*Μετά το τέλος του αγώνα, ο Παύλος Κριαράς έκανε δηλώσεις και μέσω αυτών αφιέρωσε το μετάλλιό του στη Ρόδο που επλήγη από τις πυρκαγιές:

«Το μετάλλιό μου το αφιερώνω στη Ρόδο και γενικώς σ’ όλη την Ελλάδα που πλήττεται από τις φωτιές. Μπορεί να μη φαίνεται στο κλίμα που επικρατεί εδώ, αλλά η χώρα μας περνάει θλίψη αυτή τη στιγμή. Το νησί όπου μένω, η Ρόδος, καίγεται για δέκατη μέρα σήμερα.

Πέρυσι στην Μπάνσκα Μπίστριτσα πήρα το ασημένιο, φέτος πήρα το χάλκινο, αλλά ήταν ένας δύσκολος αγώνας μ’ έντονο ανταγωνισμό. Τα ‘δωσα όλα, έκανα ό,τι μπορούσα, θα ‘θελα να ‘χα πηδήξει λίγο παραπάνω, η αλήθεια είναι, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε να πορευόμαστε με κάτω το κεφάλι για τους επόμενους αγώνες».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”