Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Συνάντηση της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 957 ΦΟΡΕΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Ε.Κ.Ρ με τον Υπουργό Εργασίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Στην συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Εγγλέζος, ο Γεν. Γραμματέας Φραντζολάκης Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμούλης Αθανάσιος, ο Ταμίας Καρανικόλας Ελευθέριος και το μέλος της Διοίκησης Χατζηχριστοδούλου Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κος Μανώλης Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κος Κωνσταντίνος Ζωγραφίδης και οι βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Μίκα Ιατρίδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι θέσεις του Ε.Κ.Ρ., οι οποίες είχαν αποτυπωθεί με επιστολή στον Πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες, διευκρινίστηκε στον Υπουργό ότι το πάγιο αίτημα του Ε.Κ.Ρ. είναι « 8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος και αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα »

Ζητήθηκε η άμεση στήριξη στους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, με την καταβολή εξολοκλήρου του μισθού τους και για τους ξενοδοχοϋπάλληλους βάση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπάρχει, την επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και όλων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καταστροφές, με την προϋπόθεση να μην απολύσουν κανένα εργαζόμενο τους .

Έγινε συζήτηση σχετικά με το σχέδιο νόμου που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση σχετικά με την « επέκταση » του 8ωρου. Δόθηκαν εξηγήσεις και δεσμεύσεις από τον υπουργό τις οποίες και περιμένουμε να αποτυπωθούν και εγγράφως, τονίζοντας στον υπουργό ότι το Ε.Κ.Ρ. ζητά ο μισθός να είναι αξιοπρεπείς ώστε κανείς αργαζόμενος να μην αναγκάζεται να εργάζεται επιπλέον για να καλύψει τις ανάγκες του.

Έγινε επίσης συζήτηση για την « επέκταση » του ορίου ηλικίας σύνταξης στα 74 έτη , γεγονός που δεν ισχύει, βάση της τοποθέτησης του υπουργού, αφού το νομοσχέδιο προβλέπει ένταξη των εργαζομένων που θέλουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να πάρουν πλήρη σύνταξη σε προγράμματα της Δ.Υπ.Α για 2 χρόνια πέραν του ανώτατου ορίου συνταξιοδότησης που είναι τα 72 έτη, είμαστε σε αναμονή για τις διευκρινήσεις και θα επανέλθουμε εάν χρειαστεί ανάλογα με το τι θα αποτυπωθεί .

Έγινε συζήτηση για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον στους 5 μήνες , θέμα το οποίο εξετάζεται και είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, αφού εξεταστούν τα οικονομικά δεδομένα του κράτους .

Ζητήθηκε η συμβολή του Υπουργού στην επιτακτική δημιουργία της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας της περιοχής μας, πράγμα που δεσμεύθηκε να κάνει, σε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συζητήσαμε το θέμα της ένταξης των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και των εργαζομένων αμειβόμενων οδηγών ταξί στην εποχικότητα και κατά επέκταση να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Το επόμενο διάστημα θα αποσταλεί αναλυτικά και η πρόταση μας με όλα τα στοιχεία που ζήτησε ο υπουργός.

Τέλος συζητήθηκε και το αίτημα που είχε καταθέσει το Ε.Κ.Ρ. για την συντήρηση του κτιρίου. Αίτημα το οποίο και έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου δεν κάνει πίσω σε κανένα από τα θέματα που κατά καιρούς έχει αναδείξει, μέσα από προτάσεις, αγώνες και επαφές θα διεκδικεί ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Κανείς εργαζόμενος μόνο του !!!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !!!

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»