Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Ο φαντασμαγορικός κόσμος των ελληνικών θαλασσών (video)

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Ο φαντασμαγορικός κόσμος των ελληνικών θαλασσών (video)

Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος: Ο φαντασμαγορικός κόσμος των ελληνικών θαλασσών (video)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1007 ΦΟΡΕΣ

Με ένα βίντεο, σύντομο σε διάρκεια αλλά πλούσιο σε περιεχόμενο, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" μάς υπενθυμίζει για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι η προστασία των θαλασσών μας και των οργανισμών που βρίσκονται σε αυτές. Στην καρδιά του καλοκαιριού, με τόσες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν κατακλύσει τις ακτές, είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τις θάλασσές μας με πραγματικό σεβασμό προς τους μόνιμους κατοίκους του... βυθού, όπως λένε.

Είναι γεγονός, εξάλλου, πως όσες προσπάθεις κι αν γίνονται, η προστασία των θαλασσών μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συλλογικές προσπάθειες. Η προστασία τους, λοιπόν, είναι μία κοινή ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι μας!

Στις ελληνικές θάλασσες συναντώνται σημαντικοί εναπομείναντες πληθυσμοί από 4 είδη δελφινιών, αλλά και οι Φυσητήρες και οι Ζιφιοί, οι άγνωστοι γίγαντες των θαλασσών μας.

Περίπου 500 είδη ψαριών συνθέτουν ένα πολύπλοκο, απόλυτα αρμονικό κινούμενο μωσαϊκό, μαζί με τα χιλιάδες είδη ασπόνδυλων ειδών.Τα λιβάδια Ποσειδωνίας, τα πολύτιμα δάση των θαλασσών μας προσφέρουν ζωή. Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση σπάνιων ειδών όπως η απειλούμενη Μεσογειακή φώκια και τα 3 είδη θαλάσσιας χελώνας.

Στα βαθύτερα νερά οι εντυπωσιακοί κοραλλιγενείς οικότοποι αποτελούν ένα ανεξερεύνητο μυστικό. Όμως κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα, προτού τους ανακαλύψουμε.Μόνο όταν γνωρίσουμε τον μοναδικό πλούτο των θαλασσών μας, μπορούμε να τις προστατέψουμε!

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»