Επανακάμπτει η τουριστική κίνηση στο νησί μετά την πυρκαγιά

Επανακάμπτει η τουριστική κίνηση στο νησί μετά την πυρκαγιά

Επανακάμπτει η τουριστική κίνηση στο νησί μετά την πυρκαγιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 951 ΦΟΡΕΣ

Την εκτίμηση ότι οι απώλειες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, θα είναι πολύ μικρές μέχρι το τέλος της σεζόν, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.

«Η Ρόδος έδειξε ότι έχει αντοχές και ότι είναι ένας εμβληματικός τουριστικός προορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιτυχημένη εκκένωση των ξενοδοχείων της Νότιας Ρόδου και η διαχείριση των τουριστών που απομακρύνθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες ανακάμπτει η κίνηση και στα καταλύματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ Παναγιώτη Τοκούζη. «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η σεζόν θα κυλήσει ομαλά. Όμως, οι απώλειες από τις ακυρώσεις λόγω της πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλες», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι ακυρώσεις έφθασαν σε ποσοστό το 60-70%.

Παράλληλα εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη καθαριότητας στην περιοχή του Φαληρακίου.

Δ. Τσιλιγκίρης: Βελτιώνονται τα πράγματα
Ανάκαμψη παρουσιάζει η τουριστική κίνηση στη Ρόδο μετά τη φωτιά που κατέστρεψε μεγάλες εκτάσεις του νησιού. «Έχουν αρχίσει και βελτιώνονται τα πράγματα» αναφέρει ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, Διονύσης Τσιλιγκίρης.

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε χαρακτηριστικά: «Σαφώς είχαμε μία μεγάλη κάμψη για περίπου μία εβδομάδα με δέκα ημέρες. Αυτή την στιγμή όμως, η τουριστική κίνηση έχει επιστρέψει και βρισκόμαστε σχεδόν στα κανονικά επίπεδα του Αυγούστου».

«Το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε περίπου την άφιξη 270 πτήσεων που έφθασαν γεμάτες οι περισσότερες από αυτές», συμπλήρωσε ο Διονύσης Τσιλιγκίρης.

«Τα μέχρι τώρα δεδομένα της ζήτησης που υπάρχει δείχνουν ότι όλα βαίνουν προς μία επέκταση της τουριστικής περιόδου για το νησί της Ρόδου» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου