Ελεύθερη με όρους η 83χρονη που "φιλοξενούσε" 8 αλλοδαπούς

Ελεύθερη με όρους η 83χρονη που "φιλοξενούσε" 8 αλλοδαπούς

Ελεύθερη με όρους η 83χρονη που "φιλοξενούσε" 8 αλλοδαπούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 972 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, 83χρονη που συνελήφθη από Λιμενικούς το περασμένο Σάββατο (19 Αυγούστου 2023) όταν σε σπίτι που είναι στην ιδιοκτησία της εντοπίστηκαν οχτώ αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες.

Σε βάρος της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία αντιμετωπίζει και σοβαρά ζητήματα με την υγεία της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κι το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της κ. Μανώλη Βλάχο, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενη τα όσα της καταλογίζονται.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου η 83χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής της μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη στην ανακρίτρια Ρόδου η 83χρονη μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ζει μόνη της, έχει τη σύνταξή της και ενοικιάζει με τον μήνα ένα διαμέρισμα που έχει στο ίδιο οίκημα που και αυτή διαμένει στην πόλη της Ρόδου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε ενοικιάσει κανονικά ένας αλλοδαπός ο οποίος αφού διέμεινε εκεί για λίγο (δεν είχε κλείσει μήνα) της είπε πως δεν μπορεί να της δώσει τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει να της καταβάλλει μηνιαίως. Ο ίδιος της είπε ότι θα μείνουν εκεί κάποιοι άλλοι αλλοδαποί οι οποίοι και της έδιναν χρήματα έκαστος ώστε να συμπληρωθεί το ποσό που αρχικά είχε συμφωνηθεί με τον πρώτο ενοικιαστή.

Η 83χρονη αρνήθηκε ότι διέθετε το διαμέρισμάτης με ημερήσια μίσθωση αλλά και ότι γνώριζε πως οι αλλοδαποί που τελικά διέμειναν σε αυτό δεν είχαν νόμιμα έγγραφα.
Η ηλικιωμένη γυναίκα τόνισε επίσης ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα για να καταφύγει σε τέτοιες μεθόδους και ζήτησε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί της αλλά και να γίνει κατά αντιπαράσταση εξέτασή της για να αποδειχτεί η αλήθεια των ισχυρισμών της.


Τελικά η 83χρονη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.


Η σύλληψή της – σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- έγινε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για παράβαση του άρθρου 29 του Ν. 4251/14 (Υποχρεώσεις λοιπών ιδιωτών και υπαλλήλων) και του άρθρου 87 του Ν. 3386/2005 (Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια).


Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας - ΠΟΔΙΝ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, στις 18 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της 83χρονης στη Ρόδο, εντός της οποίας βρέθηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (03) αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες.


Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, η 83χρονη ημεδαπή αναγνωρίστηκε ως η ιδιοκτήτρια της ανωτέρω οικίας, στην οποία διέμεναν οι εν λόγω αλλοδαποί έναντι χρηματικής αμοιβής, καταβάλλοντας ημερησίως το ποσό των είκοσι ευρώ (20€) κατ’ άτομο. Η 83χρονη συνελήφθη στις 19 Αυγούστου 2023 και παραπέμφθηκε αρμοδίως.


Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα στοιχεία και διερευνά όλα τα περαιτέρω ενδεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών