Εξώδικη απάντηση από το Λιμενικό Ταμείο της Κω

Εξώδικη απάντηση από  το Λιμενικό Ταμείο της Κω

Εξώδικη απάντηση από το Λιμενικό Ταμείο της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1448 ΦΟΡΕΣ

Με εξώδικο απάντησε στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου το δημοτικό λιμενικό ταμείο Κω, αναφορικά με τις επισημάνσεις της για τις ελλείψεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στο λιμάνι της Κω, και ειδικότερα στον χώρο Σένγκεν.

Ειδικότερα αναφέρει, ότι το εξώδικο που προηγουμένως είχε στείλει η Ένωση με τα όσα περιείχε εστάλη σκόπιμα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και τα όσα περιγράφει είναι ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το περιεχόμενο του εξωδίκου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω έχει ως εξής: ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Του εδρεύοντος στη Κω και επί της οδού Ρήγα Φεραίου 11 ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΩ που νόμιμα εκπροσωπείται. KATA Της Πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που νόμιμα εκπροσωπείται.

Σε απάντηση της 18-8-2023 εξωδίκου επιστολής σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα αρνούμεθα το περιεχόμενο της επιστολής σας το οποίο θεωρούμε ότι απεστάλη σκόπιμα ενόψει των επερχομένων δημοτικών εκλογών υποκινούμενη από συγκεκριμένους κύκλους είναι απόλυτα ανακριβής και μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα την οποία σκόπιμα αποκρύπτετε και δεν την αναφέρετε. Μάλιστα πριν ακόμα επιδοθεί σ' εμάς η εξώδικη διαμαρτυρία σας δείγμα της σκοπιμότητας σας αποτελεί ότι κοινοποιήσατε αυτή σε όλα τα ΜΜΕ προκειμένου ο Κωακός λαός λάβει γνώση των δήθεν προβλημάτων που αναφέρετε.

Επί της πρότασης σας και της ουσίας κατά τη δική σας άποψη των προβλημάτων του χώρου Σένγκεν στο Λιμάνι της Κω σας αναφέρουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα. 1) Η λειτουργία του οικίσκου στον χώρο της Σένγκεν ξεκίνησε ήδη από 1 Αυγούστου 2023. Σημειωτέον ότι ο οικίσκος τοποθετήθηκε την 13-7-2023 και στις 17-7-2023 τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις και απαιτήσεις του αρμοδίου Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω.

Στις 25-7-2023 τοποθετήθηκε από το τμήμα πληροφορικής τουςυπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ειδική καλωδίωση που απαιτούνταν και αφού τοποθετήθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός από 1-8-023 λειτουργεί κανονικά με δύο νέες επιπλέον θέσεις εργασίας.

2) Σχετικά με το σκίαστρο που αναφέρετε σας υπενθυμίζουμε ότι στις 25-7- 2023 τοποθετήθηκε σκίαστρο διαστάσεων 8,5 επί 6,1 κατόπιν προφορικού σας αιτήματος στον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. κ. Χαράλαμπο Ναβροζίδη.

3) Τα αυτόματα μηχανήματα πώλησης νερού έχουν τοποθετηθεί επίσης από 20 Ιουλίου 2023 και το Δ.Λ.Τ. έχει προβεί στην νόμιμη παραχώρηση χώρου.

4) Τα παγκάκια είναι στη διαδικασία της προμήθειάς τους αφού ως γνωστό θα είχαν τοποθετηθεί από τις Αρχές Ιουνίου αλλά η 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δ.Λ.Τ. Κω δεν ψηφίστηκε από την μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που έχει την πλειοψηφία των ψήφων στο δημοτικό Συμβούλιο με τον εκλογικό νόμο που ίσχυσε το έτος 2019. Ηδη βρισκόμαστε στη διαδικασία προμήθειας αυτών και ακολουθούνται οι διαδικασίες του 4412/2016 όπως αυτός ισχύει σήμερα.

5) Τέλος, όσοΝ αφορά τη στάθμευση των αυτοκινήτων πρέπει να τονισθεί ότι πρώτα πρέπει τα αυτοκίνητα των μελών σας να σταματήσουν να σταθμεύουν παράνομα στη Σένγκεν καθώς επίσης και κάθε λεωφορείο εντός του χώρου ο οποίος είναι πολύ μικρός.

Εσείς είσθε αυτοί που προκαλείτε ουσιαστικά το πρόβλημα αφού πολύ καλά γνωρίζετε ότι τα η διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης είναι πολύ συγκεκριμένη και συμφωνημένη. Τώρα εγγράφως προτείνετε εσείς κάτι άλλο το οποίο ωφελεί τα δικά σας συμφέροντα και παρατείνει το πρόβλημα.

Επί της ουσίας όμως των ζητημάτων του χώρου Σένγκεν στο λιμάνι της Κω με μεγάλη απογοήτευση μας βλέπουμε μία κοντόφθαλμη άποψη για την επίλυση των προβλημάτων και για την ταμπακιέρα δεν αναφέρεσθε καθόλου.

Και βέβαια αυτό είναι σκόπιμο και κατανοητό αφού και εσείς βλέπετε ένας έκαστος εξ υμών το ατομικό του συμφέρον. Αν πραγματικά θέλατε λύση στα πρόβλημα θα έπρεπε το εξώδικο αυτό το οποίο αποστείλατε προ ολίγων ημερών να αποστέλνεται και όλα τα προηγούμενα έτη που η κατάσταση ήταν η ίδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση της υπηρεσίας του διαβατηριακού ελέγχου στον χώρο της Σένγκεν στο λιμάνι της Κω προκειμένου να υπάρχει και μία πίεση προς αυτούς.

Αντί να κοινοποιηθεί μόνο σ' εμάς θα έπρεπε να έχετε κοινοποιήσει αυτό και σε πολλούς άλλους αποδέκτες για την γνώση του προβλήματος. Δεν τολμάτε όμως για να μην σπάσετε αυγά με την πολιτική εξουσία άλλων βαθμών και επιπέδων. Οι πληροφορίες σας είναι ελλιπείς από την Κω αφού λησμονήσατε ν αναφέρετε ή σκοπίμως ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ τα ακόλουθα.

1) Η αύξηση της κίνησης προς τη γραμμή της Τουρκίας κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο κυμαίνεται γύρω στο 40% κάτι το οποίο και εσείς δεν είχατε προβλέψει με αποτέλεσμα το πρόβλημα του διαβατηριακού ελέγχου να γίνει ακόμα πιο έντονο απ' ότι τα προηγούμενα έτη.

2) ενόψει της εφαρμογής της νέας Σένγκεν 3 ο διαβατηριακός έλεγχός ήδη έχει αλλάξει και γίνεται πιο χρονοβόρος με αποτέλεσμα ακόμα και η αύξηση του προσωπικού κατά δύο θέσεις να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα ουσιαστικά το οποίο και θα ενταθεί το ερχόμενο έτος.

3) Το κυριότερο όμως ζήτημα το οποίο δεν θέλετε καν να ακούσετε ούτε να αντιληφθείτε διότι δεν σας συμφέρει είναι ότι ένα μέρος του προβλήματος που δημιουργείται στον χώρο Σένγκεν της Κω οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι αναχωρήσεις και να έρχονται ΟΛΑ τα πλοία εδώ ταυτόχρονα.

Ενώ λοιπόν υπήρξε η πρόταση της αλλαγής του ωραρίου εσείς σθεναρά αρνείσθε την αλλαγή αυτή και απαιτείται όλοι να αφικνούνται τα πρακτορευμένα από εσάς πλοία ταυτόχρονα. Αυτό είναι η κυρία αιτία του προβλήματος το οποίο ενώ το ΒΛΕΠΕΤΕ και το αντιλαμβάνεσθε αφετέρου εθελοτυφλείτε.

Το αν υφίστασθε ζημία λοιπόν οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στον διαβατηριακό έλεγχο τόσο στην Ελλάδα όσο και την Τουρκία και στην αρνητική σας στάση να δεχθείτε προτάσεις που διευκολύνουν όλους. Παραλείπω να κάνω μνεία ότι κανείς σας ουδόλως έχει διανοηθεί να διαμαρτυρηθεί στο τουρκικό κράτος για την καθυστέρηση στον διαβατηριακό έλεγχο. Τέλος όσον αφορά τις δυνατότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την επίλυση των προβλημάτων του χώρου πρέπει

να σας αναφέρουμε ότι εν μέσω πανδημίας και με την προσωπική εποπτεία του Προέδρου του το έτος 2020, κ. Κωνσταντίνου Χόνδρου, ξεκίνησε η διαδικασία της σχεδίασης δημιουργίας ενός νέου χώρου 1.200 τ.μ. στον υπάρχοντα χώρο της Σένγκεν για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και έχει λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις ενώ ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της χρηματοδότησής του με 4.300.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευασθεί νέος χώρος ανταποκρινόμενος και στις απαιτήσεις της νέας Σένγκεν.

Επίσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε , τα έσοδα του Λιμενικού Ταμείου καλύπτουν μόλις τις απαιτούμενες και βασικές ανάγκες λειτουργίας των λιμανιών και τα ανταποδοτικά τέλη από την είσοδο έξοδο πολιτών σε τρίτες χώρες δεν μπορούν να καλύψουν κάτι περισσότερο. Ενώ λοιπόν στην Τουρκία το τέλος αυτό είναι περίπου πλέον των 2 ευρώ στην Ελλάδα είναι 0,50 λεπτά.

Προκειμένου λοιπόν να εκτελεσθούν έργα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών απαιτούνται χρήματα τα οποία θα προέλθουν από την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τα οποία ήδη έχουμε αιτηθεί.

Ενώ γνωρίζετε την αναγκαιότητα αυτή, εσείς καμία αναφορά δεν κάνετε για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών τα οποία τελικά θα είναι προς όφελός σας. Επειδή λοιπόν αρνούμεθα ως αναληθή αυτά τα οποία αναφέρετε στην εξώδικη επιστολή σας Σας Καλούμε Ν' ανακαλέσετε τα όσα αναφέρετε ως προς τις υποδείξεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω και να στέρξετε με την παρουσία σας και την αντίδρασή σας στην καλύτερη οργάνωση του χώρου της ζώνης Σένγκεν του Λιμένα Κω με επιστολές και παραστάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα καθώς επίσης και στην αύξηση των τελών εισόδου- εξόδου από την Τουρκία.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της Πρωτοβάθμιας επαγγελματικής οργάνωσης με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που εδρεύει στο 5ο χιλ. Ρόδου -Λίνδου προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας το κείμενο αυτής στην επιδοτήριο έκθεσή του. Κως 23 Αυγούστου 2023

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας