Πώς θα πορευτεί η δημοτική αρχή μέχρι τις εκλογές

Πώς θα πορευτεί η δημοτική αρχή μέχρι τις εκλογές

Πώς θα πορευτεί η δημοτική αρχή μέχρι τις εκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1368 ΦΟΡΕΣ

Ο κ. Στράτος Καρίκης μίλησε για όλα: από το ψηφοδέλτιο μέχρι τη διοίκηση του δήμου

Το στίγμα για το πώς θα πορευτεί η δημοτική αρχή Ρόδου μέχρι τις επικείμενες εκλογές, τόσο παραταξιακά όσο και στη διοίκηση του δήμου, έδωσε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι «τρέχουν» όσο γίνεται πιο γρήγορα τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Για το ψηφοδέλτιο
Καταρχάς, για την κατάθεση του ψηφοδελτίου, είπε: «Εμείς, προχωράμε προς την ολοκλήρωση ενός πλήρους ψηφοδελτίου το οποίο έχουμε σκοπό να περάσει μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το βράδυ».

Δηλαδή, θεωρούν ότι την Πέμπτη-που είναι και η καταληκτική ημερομηνία-για πολλούς λόγους δεν θα τη χρησιμοποιήσουν ενώ και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολλές φορές δημιουργούν θέματα. Κυρίως όμως, επειδή έχουν ολοκληρώσει και πλέον προχωρούν σε κάποιες προσθήκες όπως π.χ. για να πιάσουν την ποσόστωση του 40% για τις γυναίκες.

Όπως εκτιμά, λοιπόν, την Τετάρτη ο μηχανισμός της δημοτικής αρχής θα ασχοληθεί με το να καταχωρήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα τη δήλωση και τον συνδυασμό, με όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Έτσι, αύριο το βράδυ, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση της προθεσμίας, αναμένεται να γνωστοποιηθεί ο συνδυασμός και ποιοι θα είναι υποψήφιοι με την παράταξη του δημάρχου.

Μάλιστα, γι’ αυτό το τελευταίο δήλωσε ο κ. Καρίκης: «Οι υποψήφιοι είναι ξεχωριστά μέλη της ροδιακής κοινωνίας. Χαίρομαι που, στο κάλεσμα του δημάρχου καθώς και του δικού μου θα έλεγα, έρχονται νέοι άνθρωποι κοντά να στελεχώσουν τη νέα δημοτική αρχή.

Μέσα από την εκλογική διαδικασία υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και το ψηφοδέλτιό μας αποτελείται πιστεύω από άξιους επιστήμονες, άξιους επιχειρηματίες, εργαζομένους, ανθρώπους του μόχθου, απ’ όλες τις εργατικές τάξεις, απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες, απ’ όλες τις επιστημονικές ομάδες, απ’ όλη τη Ρόδο».

«Ένας αγώνας-συνέχισε-τεράστιος. Προσωπικά και εγώ και ο δήμαρχος, έχοντας ταυτόχρονα να “τρέξουμε” και σοβαρά θέματα του δήμου, ασχοληθήκαμε πολύ σοβαρά και με το θέμα του ψηφοδελτίου-άλλωστε και ως δημοτική παράταξη που προχωρά και προς τις εκλογές δικαιούμαστε να έχουμε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου, στο τέλος πια, και στο κομμάτι αυτό. Και μία κοπιαστική περίοδος φθάνει στο τέλος της».

Στη συνέχεια, ο κ. Καρίκης, έκανε γνωστό ότι, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, αναμένεται ν’ ανακοινώσει ο δήμαρχος, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, αναλυτικά, με κεντρική ομιλία, το ψηφοδέλτιο και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν την παρουσίαση των θέσεων και του έργου τους, το οποίο μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντικό και ξεχωριστό στα τελευταία τριάντα χρόνια» γιατί, όπως είπε, άγγιξαν όλες τις “πληγές”.

Εκεί που θα δώσουν έμφαση είναι στην επαφή με τον κόσμο, παράλληλα με τη διοίκηση του δήμου, μέχρι και την ημέρα των εκλογών, την οποία, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, πάντα αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς ζούμε και την περίοδο μετά τη φοβερή τραγωδία που έζησε ο τόπος μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Καρίκη, θα προσπαθήσουν να κάνουν γνωστό το έργο και το πρόγραμμά τους στον κόσμο, και σπίτι-σπίτι, όπως είπε χαρακτηριστικά, και μέσα από τα ΜΜΕ.

Είπε, ακόμη, ότι θα φανεί η τεράστια διαφορά με τους άλλους συνδυασμούς και στον αριθμό των υποψηφίων ενώ καλωσόρισε τη σύμπραξη των κ. κ. Γιάννη Φλεβάρη και Σάββα Διακοσταματίου που, όπως είπε, πρόκειται για πολύ σημαντικά στελέχη και αυτοί που έφεραν μαζί τους και ότι όλοι μαζί είναι μία ομάδα.

Εκλογές και τουρισμός, μετά τη φωτιά
«Άρα, πιστεύω ότι ο συνδυασμός μας έχει μία πολύ μεγάλη δυναμική. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Στόχος μας είναι το 50%, όχι το 43%», είπε ακόμη και ανέφερε ότι, όπως φαίνεται θα πορευτούν προς τις εκλογές με άλλους τρεις συνδυασμούς, αν και δεν γνωρίζει αν προκύψει κάτι την τελευταία στιγμή.

«Άλλωστε, είναι και θεμιτό και όμορφο η συνεργασία», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι λογικό και ο Αλέξης ο Κολιάδης και ο Νικόλας ο Γερονικόλας και ο Τάκης ο Πότσος να θέλουν συνεργασίες. Νομίζω ότι ο κ. Πότσος βέβαια δεν θα συνεργαστεί και αν προκύψει οποιαδήποτε άλλη συνεργασία θα φανεί τις επόμενες δύο ημέρες.

Θα βαδίσουμε όλοι μαζί παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας, πάντα σε ένα κλίμα που δεν θ’ αγγίξει την τουριστική περίοδο. Πιστεύω ότι υπάρχουν τα εχέγγυα οι συζητήσεις να γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο και σε επίπεδο που να μην αγγίζει ούτε τον κάτοικο ούτε τον επισκέπτη ενός νησιού.

Θα προχωρήσουμε με χαμηλούς τόνους, με θέσεις, με προτάσεις, με έργο, προς τις εκλογές. Ταυτόχρονα βέβαια είναι χαρά μας που επανήλθε η τουριστική περίοδος στο φουλ...».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι, προχθές, συζήτησε με τον δήμαρχο και εκπροσώπους διαφόρων ξενοδοχείων του νησιού και προκύπτει ότι οι πληρότητες στο νησί έχουν πλησιάσει ξανά το εκατό τοις εκατό και μάλιστα θα προχωρήσουν έτσι ίσως και μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, γιατί θα έχουμε μία επέκταση κατά 15 μέρες φέτος της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόσημο θα είναι πάλι θετικό σε σχέση και το 2019 και με το 2022. Δεν παρέλειψε, ακόμη, να κάνει λόγο για μεγάλη επιτυχία, αν λάβουμε υπόψη τις 18 δραματικές ημέρες-μέχρι την πλήρη επάνοδο των πτήσεων-από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε αυτή η πυρκαγιά μέχρι και την ημέρα που επανήλθε ο τουρισμός σε κανονικά επίπεδα.

Και συνέχισε λέγοντας ο κ. Καρίκης: «Αυτή η προσπάθεια ήτανε μία μεγάλη προσπάθεια. Θα έλεγα ότι, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, ο δήμαρχος είχε καθημερινά επικοινωνία με όλους τους επικεφαλής των tour-operators για να επανέλθει η Ρόδος στην κανονικότητα.

Πείσαμε και καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν συνέβη κάτι που θα επηρέαζε τον τουρίστα στη Ρόδο και ότι έπρεπε να επανέλθει ο τουρισμός. Το νησί μας είναι πανέμορφο.

Το θετικό μήνυμα που πέρασε από τις πυρκαγιές τεράστιο και γι’ αυτό επέμενα και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου: ότι έξω πέρασε ακριβώς το μήνυμα του Ροδίτη, το μήνυμα του εθελοντή Ροδίτη και το μήνυμα της δημοτικής αρχής θα έλεγα, που έλεγε ότι τα καταφέραμε.

Τα καταφέραμε όταν σε άλλες περιοχές βλέπουμε τι συμβαίνει, καταφέραμε η Ρόδος μας να ολοκληρώσει αυτή την περιπέτεια, τουλάχιστον μ’ αυτά που παλέψαμε να πετύχουμε: να μην έχουμε θύματα και να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν».

Τα έργα
Το άλλο κομμάτι είναι αυτό των έργων, που, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, από εδώ και πέρα καθημερινά θα βλέπουμε δεκάδες εργολάβους μέσα στα καμένα, μέσα από σχέδια, μέσα από μελέτες που ήδη εκπονούνται, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν και τις περιοχές που είναι στα καμένα-γύρω από τους δρόμους κυρίως-σε μία εικόνα η οποία δεν θα επηρεάζει τον επισκέπτη.

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι θα γίνουν όλα τα έργα, αντιπλημμυρικά, παρεμβατικά κ.λπ. ώστε γρήγορα να “τρέξει” η αναδάσωση και να δούμε πράσινα σημεία μέσα στα δάση μας, όπως και ζώνες που πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και ότι πρώτος ο δήμαρχος είναι εκείνος που το λέει.

Μάλιστα, θα καταθέσουν μελέτες για το πώς θέλουν να προστατευθεί στο μέλλον και το υπάρχον δάσος κ εκείνο που κάηκε και ελπίζουν ότι η Δασική Υπηρεσία και γενικότερα τα αρμόδια υπουργεία θα ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε πλέον να κάνουν υποδειγματικές εργασίες.

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, η κυβέρνηση και τα υπουργεία είναι κοντά στον δήμο με μοναδικό τρόπο και «θα εισρεύσει πολύ χρήμα στη Ρόδο», χρήματα, βέβαια, που δικαιούται το νησί μετά από μία τέτοια περιπέτεια, όμως είναι και επιτυχία του δημάρχου, ο οποίος διατηρεί προσωπική και άριστη σχέση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τους υπουργούς και οι εντολές του είναι ξεκάθαρες: να χρηματοδοτηθεί κάθε ενέργεια που είναι απαραίτητη για να επανέλθει η Ρόδος εκεί που ήταν πριν.

«Άρα, να νιώθουν οι συμπολίτες μας την ασφάλεια ότι θα γίνουν όλα τα έργα, θα “τρέξουν” και αντιπλημμυρικά αφού υπάρχει ο φόβος ότι θα ξεκινήσουν γρήγορα οι βροχές και συνεπώς πρέπει εντός του Οκτωβρίου, αν όχι να είναι έτοιμα, να έχουν “τρέξει” σε πολύ μεγάλο βαθμό, να προλάβουμε καταστάσεις.

Όσον αφορά στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, σημαντικό είναι και το γεγονός το ότι πλέον ανακοινώθηκε το κοινωνικό πρόγραμμα του τουρισμού, κάτι που δείχνει και τις τεράστιες προσπάθειες του δημάρχου ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιηθεί και η βοήθεια από την Κυπριακή δημοκρατία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, ο δήμαρχος ενδέχεται να πάει και στην Κύπρο και να συναντηθεί με τον Πρόεδρό της. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη», είπε.

Ένα μεγάλο έργο που θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα, είναι η παρουσίαση των μελετών για την ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου της πόλης αφού για πρώτη φορά η Ρόδος θα αποκτήσει μέτωπο προς τη θάλασσα, «ορατό, σύγχρονο, εμπορικό, επαγγελματικό, επιχειρηματικό μα πάνω απ’ όλα ανθρώπινο», όπως είπε.

Τέλος, μίλησε και για την «τεράστια προσπάθεια» που γίνεται για τα σχολεία, αφού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου βρίσκονται σε 11 σχολεία όπου κάνουν παρεμβάσεις, όπως στο 5ο Γυμνάσιο.

Παράλληλα, προχωρούν τις φυτεύσεις παντού, η καθαριότητα σιγά-σιγά ανεβαίνει και οι εργολάβοι προσπαθούν να βρουν και νέους εργαζόμενους. Πρόκειται να φέρουν και άλλα μηχανήματα και σε λίγο θα δούμε ολοκαίνουργιους κάδους και πλυσίματα παντού. Σύμφωνα με τον κ. Καρίκη, περίπου σε 20-25 μέρες θα αρχίσει να φαίνεται η μεγάλη διαφορά στην καθαριότητα.

Ακόμη, γίνονται παρεμβάσεις στην περιοχή Ζέφυρος και στου Κόβα, με νέες εγκαταστάσεις για τους λουόμενους, κάτι που θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες παραλίες του νησιού μας (σ.σ. όπως στο Φαληράκι). Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι “τρέχουν” τα πάντα με γρήγορους ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας