Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta το 2024

Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta το 2024

Στα Δωδεκάνησα θα ταξιδέψει η Aegean Regatta το 2024

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10195 ΦΟΡΕΣ

Mετά την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Αegean Regatta 2023 με εκκίνηση από τον Μόλυβο της Λέσβου, σταθμούς στα Ψαρά και τις Οινούσσες και τερματισμό στη Χίο, η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε την πορεία του αγώνα για το 2024 που θα έχει επίκεντρο τα Δωδεκάνησα.


Με σημείο εκκίνησης την Κάλυμνο, η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» θα περάσει από τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και θα τερματίσει στη Ρόδο, προσφέροντας νέες συγκινήσεις σε Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους. Η σημαία του επόμενου αγώνα παραδόθηκε στην Χίο σε στελέχη του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου.


Τον απολογισμό του φετινού αγώνα, ωστόσο, έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta δεν είναι απλά ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας, είναι πλέον ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα μας.

Είναι ένας σπουδαίος αγώνας που συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδίας με τη βοήθεια των ομίλων των νησιών του Αιγαίου. Η Aegean Regatta εκτός από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να γνωρίσουν πολλά νησιά του Αιγαίου, πολλά από αυτά ακριτικά, διαφορετικά κάθε χρόνο, αλλά και να μάθουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν με τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς φορείς.


Αντίστοιχα και η διοργάνωση προσφέρει μία οικονομική ανάσα στα νησιά αλλά και στην τουριστική προβολή τους αφού στον αγώνα μετέχουν και πολλά σκάφη από το εξωτερικό, εκτός αυτού υπάρχει και μεγάλη προβολή των προορισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.


Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ακολουθούμε τον αγώνα από την 1η χρονιά το 2001 και έτσι έχουμε γίνει όλοι μία μεγάλη «οικογένεια» και κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία το ραντεβού μας σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”