Κατατέθηκε αίτημα για πλωτό σταθμό παραγωγής ρεύματος

Κατατέθηκε αίτημα για πλωτό σταθμό παραγωγής ρεύματος

Κατατέθηκε αίτημα για πλωτό σταθμό παραγωγής ρεύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3737 ΦΟΡΕΣ

Η εταιρεία “Blue Sea Power A.E.” υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) αίτηση για χορήγηση Άδειας Παραγωγής από Πλωτό Σταθμό FSRP Παραγωγής Ρεύματος, Ισχύος 120 MW πλησίον της πόλης της Ρόδου.

Νωρίτερα φέτος, τρία projects για πλωτούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος στη χώρα μας δρομολόγησε η Blue Sea Power. Πήρε άδεια από τη ΡΑΕ για έργα ισχύος 120 MW για την Κω και 72 MW για τη Χίο. Και λίγο αργότερα παρόμοιο έργο ισχύος 80 MW για τη Λέσβο.


Κοντολογίς η εταιρεία, με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, προωθεί τέσσερα έργα συνολικής ισχύος 392 MW σε ελληνικά νησιά.

Ποια είναι η Blue Sea Power
Η Blue Sea Power είναι πρόσφατα ιδρυθείσα με έδρα στην Αθήνα και αυτοσυστήνεται ως «μία ελληνική, καινοτόμος ενεργειακή εταιρεία που αναπτύσσει υπερσύγχρονα πλωτά ολοκληρωμένα ενεργειακά συστήματα Gas-to-Power». Όπως τονίζεται σχετικά, «απευθύνεται σε περιφερειακές εξειδικευμένες αγορές προσφέροντας ευέλικτες και αξιόπιστες λύσεις, ενώ βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με τα καθιερωμένα συστήματα».

Η Blue Sea Power δραστηριοποιείται, όπως αναφέρεται, στην «πρώτη γραμμή» της τεχνολογικής εξέλιξης και αναπτύσσει ένα FSRP (Floating Storage Regasification Power Plants) με αποθήκευση LNG/Bio-LNG και ικανότητα παραγωγής ενέργειας μεταξύ 50 MW και 200 MW.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στοιχεία στις άδειες η μετοχική σύνθεση της “Blue Sea Power Α.Ε.” είναι FLNG RUS Company Limited 99 % και Κωνσταντίνος Μητρόπουλος 1 %. Ωστόσο, όσον αφορά την FLNG RUS Company Limited, ο Κ. Μητρόπουλος εμφανίζεται ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος, με ποσοστό 99,4% της εταιρείας, με το υπόλοιπο 0,6% να έχει η Sakilia Enterprises Company Limited, επίσης ελεγχόμενη από τον ίδιο.

Ο Κ. Μητρόπουλος είναι έμπειρο στέλεχος της ενεργειακής αγοράς, με μακρά προϋπηρεσία σε ισχυρούς ομίλους, μεταξύ των οποίων η «Σωληνουργεία Κορίνθου», όπου θήτευσε για 12 χρόνια φτάνοντας στη θέση του γενικού διευθυντή, καθώς και άλλοι όπως η Enolia Energy, Enertec FZE, Lloyds Energy, ενώ ίδρυσε την FLNG RUS Company Limited το 2016.

Πηγή: naxospress.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί