Περί «Στρατιωτικής Θητείας»

Περί «Στρατιωτικής Θητείας»

Περί «Στρατιωτικής Θητείας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Μαίρη Η. Παπανδρέου

Αναπάντεχο και σοκαριστικό ξάφνιασμα, η δήλωση του επίδοξου Αρχηγού του Πολιτικού Κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ», Στέφανου Κασσελάκη, για την «κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας», εάν κι εφόσον το κόμμα του «κερδίσει» τις εκλογές και ανακηρυχθεί πρόεδρός του. Γι’ αυτή του την τοποθέτηση, η μία πιθανή δικαιολογία, μπορεί να είναι το γεγονός ότι ζούσε εκτός Ελλάδας και δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας που επικρατεί στην Πατρίδα μας.

Από αρχαιοτάτων χρόνων και σε παγκόσμία κλίμακα, είναι γνωστή η «Αρχή»: «Si vis pacem para bellum» (=Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάζεσαι για πόλεμο) Στρατηγός Vegeltius, την οποία «υιοθέτησε» και ο Ιούλιος Καίσαρας. Το ρητό αυτό, υπάρχει ανάγλυφο στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου των «Στρατιών» στη Μαδρίτη και προέρχεται από το Επιτελείο Rei Militaris, από τον Ρωμαίο Στρατηγό Vegeltius.

Ακριβώς την ίδια αρχή είχαν διατυπώσει και οι αρχηγοί Συμμαχικών Δυνάμεων λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως π.χ. και ο αείμνηστος Ουίνστων Τσώρτσιλ. Εμείς οι Έλληνες, ήμασταν πάντα Φιλειρηνικοί, όμως αλίμονο στους «επίδοξους» εισβολείς, καθώς η πανάρχαια εντολή που έδιναν οι Ελληνίδες μανάδες στους γιους του, όταν έφευγαν για τη μάχη, τους έδιναν την ασπίδα τους λέγοντάς τους την πασίγνωστη πλέον ηρωική φράση: «ή Ταν ή Επί Τας».

(Επεξηγηματική σημείωση για όποιους ζούσαν εκτός Ελλάδας και στερήθηκαν τη γνώση της Ελληνικής Ένδοξης Ιστορίας μας), η ευχή των Ελληνίδων μανάδων: «ή Ταν ή Επί Τας» στην καθομιλουμένη ήταν:

«Να σε προσμένω με την ασπίδα σου νικητή, ή νεκρό ή τραυματία επάνω στην ασπίδα σου», διότι ήταν άγνωστη η λέξη «δειλία». Να θυμηθούμε επίσης πως όταν πρόσφατα αγωνιστήκαμε εναντίον του «Άξονα», το σύνθημα και η ιαχή της επίθεσης των Ελλήνων πολεμιστών ήταν «Αέρας»!


Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες, με τα υψηλά ιδανικά μας, τη φιλοπατρία μας και την ανδρεία μας, έχουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια αποδείξει τον Πατριωτισμό μας, και τη μαχητικότητά μας για την ανεξαρτησίας της χώρας μας. Να παροτρύνουμε όσους, προφανώς ζώντας στο εξωτερικό δεν διδάχτηκαν την Ελληνική Ένδοξη Ιστορία μας, πως όταν ο βασιλιάς των Περσών Ξέρξης (480 π.Χ.), έφτασε στις Θερμοπύλες, ζήτησε από τους Έλληνες να παραδώσουν τα όπλα τους, πήραν την απάντηση: «Μολών λαβέ = Έλα να τα πάρεις» (Πλούταρχος στο Έργο του «Ηθικά»).

Να θυμίσομε επίσης σε όλους όσοι έχουν αδύνατο μνημονικό, ότι ο Ουίνστων Τσώρτσιλ, είχε διατυπώσει τη γνωστή φράση: «Από τώρα πλέον, δεν θα λέμε ότι: Οι Έλληνες αγωνίστηκαν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες αγωνίστηκαν σαν Έλληνες».

Πέρα από της ζωτικής σημασίας της θητείας, πρέπει να κατανοήσουν οι έστω ελάχιστοι, ότι η «Στρατιωτική Θητεία στην Ελλάδα», θεωρείται και μια Ανωτάτου Επιπέδου Εκπαίδευση Ζωής. Άλλωστε, πρέπει να θυμόμαστε ότι συχνά-πυκνά σαν εκβιασμό εναντίον μας, κάποιοι χρησιμοποιούν και το “casus belli” (=αφορμή πολέμου).

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους