Προφυλακίστηκε ένας Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στο Φαληράκι

Προφυλακίστηκε ένας Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στο Φαληράκι

Προφυλακίστηκε ένας Σύριος για τη μεταφορά μεταναστών στο Φαληράκι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1575 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος Σύριος που συνελήφθη για τη μεταφορά 17 αλλοδαπών, από τα τουρκικά παράλια στο Φαληράκι.

Σε ότι αφορά τον 18χρονο Σύριο συγκατηγορούμενό του αυτός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σε βάρος των δύο ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Έτσι χθες, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Σταύρο Σκάρο και Πολυξένη Χατζηγιάννη προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο Σύριοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι διακινητές ή χειριστές του σκάφους και πως κι αυτοί είναι μεταφερόμενοι και ήθελαν να έρθουν στη χώρα μας με σκοπό στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου έχουν συγγενείς.

Οι ισχυρισμοί τους όμως αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν τους δύο άνδρες, προσωρινά κρατούμενους.
Το περιστατικό είχε σημειωθεί λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα στις 3 Σεπτεμβρίου 2023 στη θαλάσσια περιοχή του Φαληρακίου.

Πιο αναλυτικά, το ναυτικό παρατηρητήριο ενημέρωσε το Περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Φαληράκι», το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές της Ρόδου.

Το πλωτό του Λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο στη θέα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσπάθησε να διαφύγει, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Άμεσα, έγινε χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων από το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του.

Οι συνολικά δεκαεννέα (19) αλλοδαποί επιβαίνοντες (16 άνδρες και 3 γυναίκες) του ταχύπλοου σκάφους, περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου, ενώ δύο (02) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, ένας 35χρονος και ένας 18χρονος, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθησαν οι διακινητές, ενώ το ταχύπλοο ρυμουλκήθηκε στο νέο Καρνάγιο Ρόδου και εν συνεχεία κατασχέθηκε.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου και του 18χρονου, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου