Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο Σύριοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο Σύριοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο Σύριοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1348 ΦΟΡΕΣ

Τη βοήθεια συμπατριώτη του ζήτησε 51χρονος Σύριος που μετέφερε από τα τουρκικά παράλια με σκάφος στη Ρόδο 25 αλλοδαπούς, καθώς «έμεινε» από καύσιμα, όμως ουδέποτε την πήρε αφού ο 39χρονος «έμεινε» ανοικτά του Αρχαγγέλου λόγω μηχανικής βλάβης!

Και οι δύο Σύριοι όπως και οι λοιποί μεταφερόμενοι αλλοδαποί διασώθηκαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, όπου ο 51χρονος και ο 39χρονος μετά τις απολογίες τους, προχθές, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν στις 11.30 το πρωί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 οπότε και το ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαινε ο 39χρονος έμεινε ακυβέρνητο ανατολικά της Ρόδου, στη θαλάσσια περιοχή των Κολυμπίων, λόγω μηχανικής βλάβης.

Τουριστικό πλοίο το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κολύμπια της Ρόδου εντόπισε τον 39χρονο αλλοδαπό μέσα στο ταχύπλοο σκάφος να καλεί σε βοήθεια και τον περισυνέλεξε. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε στον όρμο Λίνδου, όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μία ώρα αργότερα, στις 12.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη βάρκας η οποία βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αρχαγγέλου της Ρόδου.

Άμεσα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μετέβη στην περιοχή, όπου εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών επιβαινόντων (13 άνδρες, 5 γυναίκες, 3 κορίτσια και 4 αγόρια). Οι διασωθέντες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, όπου και συνελήφθη ένας εκ των αλλοδαπών ηλικίας 51 ετών αλλοδαπός συριακής καταγωγής, ο οποίος ήταν ο χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε.

Όπως ο ίδιος είπε στους λιμενικούς, το σκάφος που επέβαινε μαζί με τους 24 αλλοδαπούς είχε μείνει από καύσιμα γι’ αυτό και είχε ζητήσει από τον 39χρονο συμπατριώτη που νωρίτερα είχε συλληφθεί, να τον συνδράμει. Πράγματι όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που έγινε στο ταχύπλοο σκάφος του 39χρονου, εντοπίστηκαν 6 μπιτόνια με πετρέλαιο και σχοινιά, ότι δηλαδή είχε ζητήσει ο 51χρονος Σύριος να του πάει ο συμπατριώτης του.

Σε βάρος και των δύο αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη και προχθές απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκαν την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται.

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Αριστείδης Τσάτσος.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών