Δημήτρης Γάκης: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές για τον δήμο της Ρόδου;

Δημήτρης Γάκης: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές για τον δήμο της Ρόδου;

Δημήτρης Γάκης: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές για τον δήμο της Ρόδου;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1586 ΦΟΡΕΣ

Θεωρώ ευθύνη μου ως προέδρου της επιτροπής συνεννόησης με τις άλλες παρατάξεις μα και χρήσιμη αυτή την παρέμβασή μου γιατί στην κοινωνία της Ρόδου έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ερχόμενες εκλογες για τον δήμο της Ρόδου και η ΝΕ μας δεν απαντάει.

Στις 3 Αυγούστου συνεδρίασε η ολομέλεια των οργανώσεων του νησιού της Ρόδου με θέμα τη στάση του κόμματος μας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού.Για τις Περιφερειακές εκλογές ανακοινώθηκε η συγκρότηση αυτόνομου ψηφοδελτίου του κόμματος, με επικεφαλής τη Χρύσα Καραγιάννη, η οποία αποδέχθηκε την τιμητική επιλογή της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης η πρόταση της νομαρχιακής επιτροπής προς την ολομέλεια, ήταν η ελεύθερη συμμετοχή των μελών μας που θέλουν να εμπλακούν στην αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, σε κάθε συνδυασμό, πλην των συνδυασμών Καμπουράκη και Γερονικόλα. Η ολομέλεια την αποδέχθηκε και τη συμπλήρωσε, με την πρόταση να δημιουργηθεί μία επιτροπή η οποία θα αναλάβει την επαφή και το συντονισμό των άλλων παρατάξεων για την συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου νίκης στο δήμο της Ρόδου.

Ανέλαβα πρόεδρος αυτής της επιτροπής και με την ιδιότητα μου αυτή και μπροστά στην σκόπιμη και μεθοδευμένη αδιαφορία της πλειοψηφίας της ΝΕ και κυρίως του συντονιστή της, έχω υποχρέωση να ενημερώσω σήμερα που ολοκληρώθηκε η έγκριση των ψηφοδελτίων απο το Πρωτοδικείο, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών και ποια είναι η τελική απόφαση του κόμματος μας.Προχωρήσαμε σε συναντήσεις και συζητήσεις με τις άλλες τρεις παρατάξεις, του κυρίου Διακοσταματίου, του κυρίου Κολιάδη και του κυρίου Καλοπήτα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι μετά την προσχώρηση της παράταξης Διακοσταματίου στην παράταξη Καμπουράκη οι άλλες δύο παρατάξεις αποφάσισαν να συνεργαστούν. Θεωρούμε οτι η επιτροπή πέτυχε εν πολλοίς το στόχο της.

Η οριστική και τελική λοιπόν απόφαση της ολομέλειας είναι η εξής:Κανένα μέλος του κόμματος δεν μπορεί να συμμετάσχει και να υποστηρίζει τις παρατάξεις των κύριων Καμπουράκη και Γερονικόλα. Η επιλογή του είναι ελεύθερη για τις υπόλοιπες παρατάξεις.Αυτή την απόφαση όμως η νομαρχιακή μας επιτροπή δεν την δημοσιοποίησε, εξαιτίας προσωπικών λόγων κάποιων μελών της ή ακόμα και για προστασία συγγενικών προσώπων κάποιων άλλων μελών.Για να γνωρίζουν λοιπόν οι πολίτες της Ρόδου την πολιτική μας θέση, τους ενημερώνω ότι οποιαδήποτε συμμετοχή μελών μας στα ψηφοδέλτια Καμπουράκη και Γερονικόλα, είναι εκτός πλαισίου των κομματικών μας αποφάσεων και ως εκ τούτου και εκ του καταστατικού μας, οι παραβιάζοντες αυτή την απόφαση, θα πρέπει να παραπεμφθούν, μετά τις εκλογές, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού μας, θα κριθεί αν θα τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»